Вторник, 16 Юни 2015 22:45
(0 гласа)
Нашите момчета бяха изключително доволни от победата срещу Италия с 3:1
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Нашите момчета бяха изключително доволни от победата срещу Италия с 3:1 Източник на изображението: CEV.lu

Българският национален отбор по волейбол записа втора поредна победа в Група В на Европейските игри в Баку! Нашите момчета надиграха Италия с 3:1 (25:21, 22:25, 34:32, 25:19) пред около 1700 зрители в Кристалната зала. „Лъвовете“ доминираха през по-голямата част от двубоя, като единствено някои моментни отпускания и големият брой непредизвикани грешки позволиха на италианците да измъкнат втория гейм с 22:25. С тази победа България се изкачи на второто място в Група В с 5 точки, на една зад лидера Русия.

„Направихме доста непредизвикани и предизвикани грешки. Имахме известни проблеми, но играхме добре като отбор. Ние сме в един различен състав. Всеки дава максимума от себе си и взехме един гейм с 34:32, което беше доста приятно. Според мен Германия и Русия са двата най-сериозни отбора на този шампионат. Русия с много млади момчета със страхотни качества.  Германия с основния си състав, който ще участва на Европейското първенство в България през октомври. Побеждавали сме ги много пъти, надявам се и тук да успеем“, коментира след мача, пред камерата на БНТ, разпределителят на националния отбор Георги Братоев.

„По-хубаво не можеше да стане. Наистина! Много съм радостен, че треньорът ми гласува доверие. Аз като млад състезател имах леки притеснения преди да вляза на полето, но гледах всяка точка да мога да помогна на отбора. Бях съсредоточен и ми се получаваше. Усещането да играя на тези игри е неописуемо. За мен това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало“, сподели пък един от най-младите в представителния ни тим Венцислав Рагин. Центърът се включи отлично в третия гейм и остана на полето до края като заби 7 точки (3 блокади, 75% в атака).

183057 CEV-16

(Страхотното взаимодействие между Георги Братоев и Николай Николов бе в основата на успеха срещу Италия.)

„Радвам се, че за пореден път успяхме да покажем, че сме отбор и да премахнем спекулациите първи, втори и не знам какъв си отбор. Тук сме националният отбор на България! Показахме, че в много тежки моменти можем да се съберем и да извоюваме това, което е наше. И това направихме в третия гейм, който бе много тежък. Искам да благодаря страшно много на всички мои колеги. Направихме едно наистина страхотно представяне днес. Аз съм горд от абсолютно всеки един, който беше до мен на игрището“, каза пък центърът Николай Николов, който изигра страхотен мач и стана топреализатор с 24 точки.

„В момента правим една сплав между млади и по-опитни състезатели и с риск да се повторя, страшно приятно съм изненадан и щастлив от това, че младите момчета се включват страхотно и много ни помагат. Затова сме отбор. Да си помагаме един на друг. Както ние на тях, така и те на нас“, продължи той, а по повод следващия съперник на нашите момчета Германия заяви:

„Германия е почти с пълен състав тук, но ние направихме един много силен мач днес. Отделно не мога да кажа, че нашият отбор е слаб, след като записваме втора победа и то категорична днес с три точки. Борим се за всяка една точица, която можем да вземем и да откраднем от всеки един отбор и да вървим напред“.

В следващия си мач нашите момчета ще се изправят срещу Германия. Двубоят е рано сутринта в четвъртък  от 06:50 ч.б.в. и ще бъде предаван на живо по БНТ HD. До момента немците имат победа и загуба и с 3 точки са на 3-о място.  

Повече за срещата и статистика от България - Италия 3:1 можеш да видиш тук.

Какво каза капитанът Тодор Алексиев виж тук.

Прочетена 334 пъти Последно променена в Вторник, 16 Юни 2015 22:53