Вторник, 16 Юни 2015 21:10
(0 гласа)
Въпреки че в последните дни Тодор Алексиев страда от стара травма, сърцатият играч отново изведе представителния ни тим с капитанската лента в мача с Италия.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Въпреки че в последните дни Тодор Алексиев страда от стара травма, сърцатият играч отново изведе представителния ни тим с капитанската лента в мача с Италия. Източник на изображението: CEV.lu

Българският национален отбор по волейбол записа втора поредна победа в Група В на Европейските игри в Баку! Нашите момчета надиграха Италия с 3:1 (25:21, 22:25, 34:32, 25:19) пред около 1700 зрители в Кристалната зала. „Лъвовете“ доминираха през по-голямата част от двубоя, като единствено някои моментни отпускания и големият брой непредизвикани грешки позволиха на италианците да измъкнат втория гейм с 22:25.

„Чувствам се страхотно! Спечелихме мача и взехме още три точки, от които имахме нужда. Сега просто трябва да играем по-добре и аз съм сигурен, че ще го направим.  Имаме някои контузени състезатели, сред които съм и аз, така че в следващите дни нещата ще се подобрят и всичко ще бъде наред. Изиграхме страхотен мач днес“, коментира след мача капитанът на нашия тим Тодор Алексиев, който направи силно включване от резервната скамейка в третия гейм и приключи мача с 8 точки (50% позитивно, 25% отлично посрещане, 44% в атака).

g

(Разпределителят Георги Братоев отново се готви да комбинира с един от центровете си по време на мача с Италия.)

„България игра добре тази вечер. Истински срам е, че не успяхме да вземем предимство при някой от геймболите, които имахме в третия гейм. Не знам, може би това се дължи на факта, че сме млад отбор. Сега трябва да се концетрираме върху следващите ни два мача срещу Белгия и Германия, които трябва да спечелим. Не сме се предали. Все още вярваме, че можем да продължим в следващата фаза“, заяви пък един от най-опитните в италианския отбор Томас Берета.

С тази победа България се изкачи на второто място в Група В с 5 точки, на една зад лидера Русия. В следващия си мач нашите момчета ще се изправят срещу Германия. Двубоят е рано сутринта в четвъртък  от 06:50 ч.б.в. и ще бъде предаван на живо по БНТ HD. До момента немците имат победа и загуба и с 3 точки са на 3-о място.  

Статистика и повече за България – Италия 3:1 можеш да прочетеш тук.

Прочетена 306 пъти Последно променена в Вторник, 16 Юни 2015 21:24