Четвъртък, 05 Ноември 2015 16:31
Част от отборите в група Б на квалификациите на регион Странджа за Скаут лигата
Част от отборите в група Б на квалификациите на регион Странджа за Скаут лигата
Младите волейболистки на Ропотамо (Приморско) спечелиха първия турнир от група Б на квалификациите на регион Странджа за влизане в основния турнир на Скаут лигата догодина, който се проведе в спортната зала на Приморско.
 
Припомняме, че поради големия интерес към Скаут лигата, която обхваща момичета родени 2002/2003 година сред клубовете извън София, в регион Странджа решиха да направят квалификации, с участието на 10 отбора.
 
В група А са отборите на Яворов (Чирпан), Казанлък (Казанлък), Арда (Кърджали), Раковски (Димитровград) и Верея (Стара Загора)В група Б са тимовете на Странджа (Средец), Царево (Царево), Ропотамо (Приморско), Сливен (Сливен) и Дея (Бургас).
 
 
Специалистите отчетоха че в предварителна група Б няма изявен лидер и отборите са равностойни. Всички мачове завършиха с чисти победи, но с малки разлики в геймовете. Очаква се всеки следващ турнир да става все по- оспорван.хСледващият турнир е на 5,6.декември в Царево. Третият е на 19,20.12 е в Сливен.
 
 
Sliven Momicheta U15 2015 2016
 
 
Отборът на Сливен зае второ място в първия турнир
 
 

Резултатите от група Б на квалификациите за Скаут лигата:

Средец- Ропотамо 0:2, Царево- Дея 2:0, Сливен-Средец 2:0, Дея-Приморско 0:2, Сливен-Царево 2:0, Приморско-Царево 3:0, Дея- Сливен 0:2 Царево- Средец 0:2;Ропотамо- Сливен 2:0

 
Класиране:
 
1. Ропотамо 
2. Сливен 
3. Средец 
4. Царево 
5. Дея
 
На 10 и 11 ноември (вторник и сряда) пък е вторият турнир от основната Скаут лига, която обхваща пет софийски клуба и Марица (Пловдив). Надпреварата ще се проведе в Пловдив, като единият ден ще се играе в зала Лаута, а вторият ден в залата на Пловдивския университет.