Сряда, 04 Ноември 2015 13:10
Отборите от група А от квалификациите за Скаут лигата
Отборите от група А от квалификациите за Скаут лигата

В регион Странджа направиха квалификации за влизане в основното състезание

 Новата инициатива на БФВ за развитие на девическия волейбол у нас - Скаут лигата на България, която обхваща момичета родени 2002/2003 година  доби голяма популярност сред клубовете извън София. Припомняме, че Скаут лигата се провежда с пет софийски тимове – Левски, ЦСКА, Славия, Звезди 94 и Локомотив 1929, плюс Марица (Пловдив) като първият турнир стартира в края на октомври в София, а победител в него стана тимът на Левски.

В регион Странджа реагираха веднага, като клубовете решиха да включат свои представители в основното състезание през следващата 2016 година. За целта в региона бяха организирани квалификации за влизане към основния турнир. Десет отбора се включиха в надпреварата на регион Странджа, като те бяха разделени в две групи, съответно А и Б с по пет състава.

Share2015-11-02-f5d22b826781c6754d0a643105da214a8af71c53d98dab8aa5b01c17f4d1ac27-Picture

 

В група А попаднаха отборите на Яворов (Чирпан), Казанлък (Казанлък), Арда (Кърджали), Раковски (Димитровград) и Верея (Стара Загора).

В група Б са тимовете на Странджа (Средец), Царево (Царево), Ропотамо (Приморско), Сливен (Сливен) и Дея (Бургас).

 Първите два тима от всяка група ще оформят финална четворка на региона, от която ще се излъчат два отбора, които ще се присъединят към тимовете в Скаут лигата на регион Витоша.

Първият турнир от група А се изигра в Стара Загора, като в него първенец стана тимът на Арда (Кърджали) . Петте участници играха всеки срещу всеки. Отборите бяха с еднакви екипи, както  шестте клуба стартирали в Скаут лига, като с това се цели еднаква визия и съпричастност към Скаут лигата. Основна заслуга за това изигра спонсорството на фирмата Багира, която е спомоществувател на ВК Казанлък. Надпреварата се проведе с квалифицирани съдии от Стара Загора, като от съдийската комисия в този регион решиха да свирят на добра воля, като жест към прохождащия проект на федерацията.

 Крайно класиране в турнира:

 Арда (Кърджали)

Казанлък (Казанлък)

Верея Волей (Стара Загора)

Яворов (Чирпан)

 Раковски (Димитровград)

Резултати от турнира

Казанлък – Раковски 2:0

 Арда – Верея Волей 2:1

 Раковски – Арда 0:2

 Яворов – Казанлък 0:2

 Арда – Яворов 2:1

 Верея Волей – Раковски 2:0

 Яворов – Верея Волей 1:2

 Казанлък – Арда 1:2

 Верея Волей – Казанлък 1:2

 Раковски – Яворов 0:2

Вторият турнир от тази група ще бъде в Кърджали, третият в Казанлък.

В другата група Б турнирите предстоят да бъдат определени.