Понеделник, 02 Март 2015 12:25
(0 гласа)
Кадетите се събраха в София за последния етап от подготовката си преди Евроволей 2015
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор за кадети започва днес финалния етап от подготовката си за Европейското първенство до 19 години в Турция, което ще се проведе от 4-и до 12-и април. Малко повече от месец преди старта на първенството старши-треньорът на отбора Драган Иванов събра своите състезатели на лагер в София. Нашите момчета ще се подготвят в столичната зала „Христо Ботев“, където в началото на годината спечелиха убедително и трите си мача от квалификационна група „F“ и намериха място сред 12-те най-добри отбори в Европа. Единствено в края на седмицата младите таланти ще бъдат пуснати, за да помогнат на клубните си тимове в последните им мачове от редовния сезон на първенствата.

„Лъвчетата“ са в една група заедно с домакина на надпреварата Турция, Германия, Чехия, Румъния и Испания. Всички двубои от първата фаза на турнира „трикольорите“ ще изиграят в Сакариа.  

В другата група жребият събра Русия, Франция, Полша, Италия, Дания и Сърбия, а домакин на срещите между тези отбори е Коджаели. Първите два отбора от двете групи се класират на 1/2-финал, а тези на 3-о и 4-о място ще спорят за позициите от 5-а до 8-а.

Отборите, които се класират на първите 6 места на  Евро 2015 печелят директна квота за Световното първенство, което е по-късно тази година в Аржентина. Русия ще защитава титлата си от последното издание на турнира през 2013 г., който се проведе в Сърбия и Босна и Херцеговина. Румъния и Дания пък са дебютанти на този форум, който датира от 1995 г. 

 Първият двубой на кадетите, които в началото на годината спечелиха и силния международен турнир „Локоволей 2014“ в Москва, е срещу Турция на 4-и април.

Прочетена 439 пъти Последно променена в Понеделник, 02 Март 2015 12:39