Четвъртък, 26 Февруари 2015 15:40
(0 гласа)
А. Майер: Всички топ отбори ще вземат участие на Европейските игри в Баку 2015
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

„Всички топ европейски отбори ще вземат участие на тези първи Европейски игри. Разпределeнието на отборите в групите ни гарантира поредица от мачове на най-високо ниво още от самото начало на турнира“, заяви президентът на Европейската конфедерация по волейбол Андре Майер. Днес стана ясен жребият за груповата фаза на волейболния турнир по време на първите в историята Европейски игри в Баку 2015, които ще се проведат от 12-и до 28-и юни. Мъжкият национален отбор на България попадна в Група В заедно с Русия, Италия, Германия, Белгия и Словакия.

„Гледаме напред към голямото спортно събитие това лято в Азербайджан и сме уверени, че волейболното състезание ще бъде един от акцентите на Европейските игри в Баку през 2015-а година“, добави още Андре Майер. Разпределeнието на отборите при жените, според класирането им в европейската ранглиста, прати „лъвиците“ в определено по-тежката Група В, в която са  Русия, Сърбия, Германия, Холандия и Хърватия.
„Волейболът е един от най-популярните спортове в програмата на Европейските игри в Баку и ние имаме за цел в следващите месеци да организираме състезание от най-високо ниво през юни“, заяви главният оперативен директор на Европейските игри Симон Клег. Всички срещи от волейболния турнир, в който ще вземат участие общо 336 състезатели, ще се изиграят в красивата зала „Кристал“.

Прочетена 366 пъти Последно променена в Четвъртък, 26 Февруари 2015 15:54