Сряда, 03 Юли 2024 11:46
Бленджини повика 15 волейболисти на лагер в София
Снимка: bvf.bg

Работата в мъжкия национален отбор продължава, въпреки че състезанията за 2024 г. официално приключиха. След края на участието на тима ни в Лигата на нациите (VNL) новият селекционер Джанлоренцо Бленджини разпусна отбора за една седмица почивка. Самият той се прибра за кратко в родината си и от няколко дни отново е в България.

 

 Италианският специалист повика на лагер в София част от състезателите, които използва и в Лигата на нациите, но и такива, с които за първи път ще работи. Самият Бленджи заяви това си намерение при представянето си.

 

 "Имаме две основни цели – да изиграем Лигата на нациите и след това да направим лагер, с който ще опитаме да включим още млади играчи в проекта", посочи на пресконференция в началото на месец май Бленджини.

 

 От началото на седмицата в столичната зала "Христо Ботев" се подготвят 15 състезатели. Сред тях са Томислав Русев и Николай Иванов, които започнаха подготовка с националния отбор за мъже под 20 г., но по желание на Бленджини се включиха при мъжете, за да се запознае от близо с качествата им.

 

Разпределители: Симеон Николов и Стоил Палев

 Диагонали: Венислав Антов и Дейвид Кръстев

 Посрещачи: Георги Татаров, Владимир Гърков, Денислав Бърдаров, Николай Иванов и Руси Желев

 Централни блокировачи: Борис Начев, Илия Петков, Томислав Русев и Преслав Петков

 Либеро: Георги Митов и Калоян Ботев

 

1200x628px Media Articl

 

 На 8 юли Джанлоренцо Бленджини заедно с представители на Българска федерация по волейбол ще дадат пресконференция в зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски". Събитието ще бъде с начало 12:30 ч., а темите ще бъдат обобщение на представянето ни в Лига на нациите и относно настоящия лагер.

 

 От 9 юли, вторник, подготовката на мъжете ще продължи в Пазарджик. Планирани е пътуване до Финландия на 26 юли, където ще играем контроли с представителния отбор на домакините.