Петък, 22 Март 2024 16:14
83 млади волейболисти се явиха на лагер в Кранево
Снимка: bvf.bg

От днес до неделя (22-24 март) край морето ще се проведе първия по рода си за регион "Добруджа" камп за таланти под 16 години. Инициативата е на клубовете от региона, а тя бе подкрепена от Българска федерация волейбол и комисията за Детско-юношески волейбол.

 

 Точно 83 млади волейболисти (родени през 2009 и 2010 г.) се явиха на сбора в комплекс "Аквалайф" в Кранево тази сутрин. 42 момчета и 41 момичета от 10 клуба ще тренират в следващите три дни под ръководството на най-добрите треньори от региона, както и под зоркия поглед на председателя на комисията за ДЮВ - Евгени Иванов, и на Николай Иванов – координатор на националните отбори.

 

 "Първо искам специално да поздравя организаторите, начело с отговорника за региона - Андрей Йорданов, за прекрасната инициатива и нейната реализация – каза Евгени Иванов по време на официалното откриване. - Към младите ни волейболисти – искам да им обърна внимание, че такива мероприятия са изключително полезни и ценни са тях. Тук те имат възможността да излязат от зоната си на комфорт, да опитат работата с други треньори, да се срещнат лице в лице с деца от други отбори, да чуят и видят нещо ново, да научат ново. Тук вие градите не само волейболни умения, но и нови приятелства. Този тип кампове са полезни за вас и от социална гледна точка."

 

 IMG-79f13b6c361a59599939d7065ae29db3-V

  Всички участници се събраха в залата на комплекса в 13:30 ч. и след като направиха обща снимка за спомен се захванаха за работа. Талантите бяха разделени на три групи по пол, а към всяка една бе определен и треньор-отговорник. Заниманията започнаха в 14:00 ч. и ще продължат до 18:00 ч.

 

 "Преди половин година предприехме нова стратегия за развитие на волейбола при подрастващите в региона. Целта ни е да дадем шанс за повече изява на състезателите под 16 и под 18 години. Успяхме да вдигнем броя на мачовете и турнирите трикратно. Този камп е следваща стъпка в тази насока. Желанието ни е да увеличим плътността на тренировки и мачове", сподели Андрей Йорданов, отговорник за регион „Добруджа" към комисията за ДЮВ към БФВ.

 

 В събота всеки отбор ще има по още една тренировка, а след това организаторите са предвидили турнир. Награждаването ще е в неделя.