Четвъртък, 21 Март 2024 11:14
Националът Кристиан Титрийски заминава с пълна стипендия в САЩ
Снимка: volleyballworld.com

Голяма стъпка за младежкия ни национал Кристиан Титрийски. 18-годишният волейболист получи пълна спортна стипендия за Хавайския университет в Маноа. В САЩ 202-сантиметровият диагонал ще продължи образованието си и ще бъде част от първодивизионния тим на университета за следващите 4 сезона.

 

 Отборът на Университета на Хавай е национален шампион за последните две години, а към момента е временен водач в класирането. Титрийски ще бъде вторият българин, който ще стана част от редиците на този тим. Екипът носи Радослав Парапунов, който през 2021 г. спечели титлата на NCAA в САЩ и бе избран за "Най-полезен играч" (MVP).

 

 Кристиан бе част от националния отбор на България за мъже под 19 години, който стана пети на Световното първенство в Аржентина миналата година. Диагоналът е състезател на Левски София, с чийто мъжки отбор спечели Суперкупата на страната през този сезон и игра финал за Купата на България. Титрийски става третият играч на "сините", който през следващия сезон ще продължи кариерата си в престижната американска NCAA. Преди него стана ясно бъдещето на съотборниците му в Левски и националния тим - Симеон Николов и Александър Къндев. Те ще играят за университета Лонг Бийч