Вторник, 17 Февруари 2015 00:04
(0 гласа)
Л. Ганев: Пожелавам си да играем в първия и последния ден на европейското!
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

България ще се изправи срещу Германия, Чехия и победителя от Испания и Холандия в Група А на Евроволей 2015. Това отреди тегленият днес жребий за шампионата на Стария континент в Народния театър „Иван Вазов“. „Лъвовете“ ще изиграят всичките си срещи от първата фаза на турнира в столичната зала „Арена Армеец“

„То вече няма нищо леко. Групата не е тежка, ако играем добре. Даже напротив. Мога да кажа, че ако успеем да победим Германия съвсем спокойно ще можем да се борим за първото място. Дори да не успеем да играем добре, след това ще имаме възможност да поправим някъде някоя грешна стъпка, но аз съм сигурен, че на това първенство ще се представим много добре. Пожелавам на всички момчетата да са здрави. Със сигурност треньорският щаб ще направи една пълноценна подготовка. Ще имаме достатъчно време. Ние ще се постараем като федерация да подсигурим абсолютно всичко, което е необходимо на нашите момчета да се подготвят добре и си пожелавам да играем в първия и последния ден на първенството“, заяви минути след жребия, за сайта на БФВолейбол, вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев.

„Трябва да бием и трите отбора в нашата група. Да си гарантираме първото място, за да отидем с един мач по-малко към следващата стъпка. Германия сме ги били последните години, като махам миналата, защото отборът въобще не можа да играе през цялата 2014-а и затова не го броя този мач на световното. И 2012-а на Олимпиадата и 2013-а на европейското показахме, че когато ние играем добре, няма от какво да се притесняваме. Проблемът е, когато не играем така както можем“, продължи той.

„Момчетата вече са свикнали да играят под напрежение. Доказаха го в много мачове. Със сигурност стените у дома помагат. Винаги е било така. Българската публика се слави, като една от най-добрите волейболни публики. Сигурен съм, че това ще се докаже и на европейското първенство и съм сигурен, че ще напълним залата до краен предел. Настроението на хората по трибуните идва с играта на отбора. Когато момчетата играят добре и публиката ще бъде по-ентусиазирана и ще вика повече. Така че нашата работа е да накараме тази публика да вика повече за нас и да става по-многобройна“, заяви още легендата на националния ни отбор.

„Аз си пожелавам медал, независимо с какъв цвят. Сигурен съм и имам едно много добро чувство за европейското първенство. Ще изиграем един много добър турнир и може би това ще е един реванш за миналата година, когато не само, че не можахме да покажем това, на което сме способни, а не разкрихме дори една трета от нашите възможности. Аз виждам потенциала на момчетата. Сигурен съм, че подготовката ще бъде на ниво и се надявам резултатите да дойдат“, завърши Любо Ганев.    

Прочетена 510 пъти Последно променена в Вторник, 17 Февруари 2015 00:18