Понеделник, 16 Февруари 2015 20:58
(0 гласа)
П. Константинов: Ще бъде тежка група без слаб мач!
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

България ще се изправи срещу Германия, Чехия и победителя от Испания и Холандия в Група А на Евроволей 2015. Това отреди тегленият днес жребий за шампионата на Стария континент в Народния театър „Иван Вазов“. „Лъвовете“ ще изиграят всичките си срещи от първата фаза на турнира в столичната зала „Арена Армеец“.

„Мисля, че нашата и групата на Русия са двете най-изравнени и силни групи, с оглед на това, че може би няма слаб мач. При нас се падна и най-силната двойка от не класиралите се отбори - Холандия и Испания. Ще бъде тежка група без слаб мач. Нямам конкретни предпочитания за това кой от двата отбора ще играе срещу нас. Пък и има ли някакво значение какви са моите предпочитания? Няма да ме чуят и да вземат да се откажат. Според мен и двата отбора са прилични и на добро ниво“, заяви минути след изтеглянето на жребия, за сайта на БФВолейбол, старши-треньорът на националния отбор Пламен Константинов.

„Германия може би е отборът от тази втора урна, който е с най-голям възход през последните години. Особено това световно първенство, което изиграха през 2014-а година. В Полша направиха страхотен шампионат и безспорно бяха сензацията на първенството. Загубихме последния си мач срещу тях на световното и ще търсим реванш за това поражение. Предпочитах може би някакъв друг вариант, но това е. В крайна сметка това ни отреди жребият и ще се опитаме да се преборим“, добави още селекционерът.

„Има един момент, в който наистина има напрежение. Домашните мачове може да се отразят и да има някакво напрежение в отбора. Но ако свикнеш с него, ако го прескочиш и го изтърпиш това първоначално напрежение, свикнеш с атмосферата и публиката, която те подкрепят, тогава става подкрепа и домакинството само може да бъде от плюс“, продължи бившият капитан на националния отбор.

„Наблюдаваме изявите на почти всички. Има и положителни неща, но има и доста състезатели, на които състоянието и малкото игрово време, което получават в клубните си отбори буди някакво безпокойствие. Но в крайна сметка това са неща, върху които не можем да влияем“, завърши Пламен Константинов.   

Прочетена 399 пъти Последно променена в Вторник, 17 Февруари 2015 00:15