Сряда, 22 Юни 2022 00:15
Николай Желязков: Видях радостта в очите на момчетата от подкрепата на българската публика
Снимка: БФВ/startphoto.bg

Победата над Иран беше много важна психологически - имаме потенциал, просто трябваше да го отключим, заяви селекционерът на България

Селекционерът на България Николай Желязков поздрави момчетата си и благодари специално на публиката след 3:0 над Иран във Волейболната лига на нациите в София.

"Много съм щастлив, че успяхме да спечелим първата победа в първата среща срещу Иран, тъй като тя бе изключително важна. Много важен от психологическо естество мач, защото смятам, че ние имаме потенциала и просто трябваше да го отключим", заяви Николай Желязков.

"Направихме силен мач, показахме много добра игра в атака. посрещахме много добре. Отборът на Иран не можа да разколебае нашето посрещане в нито един момент от срещата. Това ни даде ритъм в играта и самочувствие да имаме добър сайдаут.От там нататък успяхме да направим това, което изисквахме от нашия начален удар, но на блокада не се справихме по най-добрия начин, имахме още резерви в този елемент. Но срещата беше такава, резултатът беше много важен за нас и имаше напрежение. Момчетата заслужават поздравления за показаното", добави той.

"Публиката беше седмият ни играч, много важен играч. Искам да благодаря от сърце на хората, които дойдоха да ни подкрепят. Видях радостта в очите на всички момчета, като видяха колко публика ги подкрепя. Радвам се от този факт и много им благодаря. Надявам се и занапред да ни подкрепят", каза още селекционерът.

Желязков предупреди, че трябва да сме максимално концентрирани за предстоящия мач срещу друг от отборите претенденти - Австралия. Срещата е в петък от 20 часа в "Арена Армеец".

"Австралия е много опасен противник. Видяхте колко трудно спечели Канада. Трябва да играем много мобилизирани и да дадем всичко от себе си срещу тях, защото те имат много достойнства в своята игра. Те въобще не са аутсайдер в турнира. Разликата в класата не е толкова голяма. Австралия е отбор, който не трябва да бъде подценяван. Високи момчета с разпределител, който намира винаги топката на метър над мрежата, което може да създаде проблеми при организацията на блокадата. Австралия също е сред отборите претенденти, които трябва да се борят за мястотота си в Лигата на нациите. Трябва да сме много концентрирани и да преследваме задължителна победа", заяви Николай Желязков.

 

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук: