Вторник, 21 Юни 2022 23:43
Сеганов, Атанасов и Николов: Много важна победа, която дава увереност
Снимка: БФВ/startphoto.bg

Разпределителят Георги Сеганов и посрещачите Мартин Атанасов и Александър Николов се обединиха около мнението, че победата с 3:0 над Иран във Волейболната лига на нациите е изключително важна и дава допълнителна увереност на отбора.

„Страхотна победа пред нашата публика. Радваме се, че я постигнахме. Имаше трудни моменти, но със смелост и търпение изтърпяхме. Това беше много важно, защото сега имаме още повече увереност. Нагласата ни е да победим и Австралия. Сега имаме дни да починем и да се подготвим добре с тренировки и видеа и да сме готови за мача в петък. Мачът с Иран го спечели отборната игра, защото имаше трудни моменти. Пипнахме много топки на блокада и след това ги извадихме в защита, вдигнахме си ги добре и ги отиграхме. Всички нападатели играха много добре, сигурно и аз имам заслуга, но нашите нападатели са изключително силни. Сега се надяваме, че още повече хора ще дойдат в петък, събота и неделя да ни подкрепят и използвам случая да ги поканя“, каза капитанът Георги Сеганов.

 

ejqzm4khkzidlp1nzi05 1

„Много важна победа. Имаме много млади състезатели, много таланти, затова трябва да сме търпеливи и мисля, че с всеки мач ще играем по-добре и по-добре на отделните елементи – на сервис, на блок, в защита. Това се вижда и на тренировките. С всеки изминал ден се подобрява, което много ме радва и съм много позитивен. С такъв млад отбор първата победа беше много важна, така че ще дойде и самочувствието“, заяви Мартин Атанасов.

Негова серия от сервис обърна втория гейм в края. Той отговори на въпрос как се бият такива начални удари в ключови моменти: „С много тренировки и психика във важните моменти“, каза посрещачът и благодари на публиката за подкрепата.

„От една страна, когато сме домакини е задължаващо, защото публиката в България обича да печелим, което е напълно нормално. Подкрепата е уникална и очакваме с всеки изминал мач още повече хора, защото наистина много ни вдигат и надхвърляме възможностите си", добави Мартин Атанасов.

С 20 точки Александър Николов беше най-резултатен в мача.

„Смятам, че показахме много добра игра на посрещане и атака и това ни помогна да ги пречупим. Във втория гейм ни водиха с 23:20 и успяхме да ги обърнем с много хубава серия на Марто Атанасов. Накрая се представихме много добре и на блок и това също беше фактор. Една от целите ни е да бъдем търпеливи и да обработваме топката. Аз не го направих днес, но другите го направиха и това ни позволи да имаме по-хубави ситуации и да направим точки“, каза Алекс Николов.

Той изтъкна факта, че не допуснахме и нито един ас, както и играта на разпределителя Георги Сеганов. „Не дадохме нито един ас, а Сеганов много добре успяваше да скрие къде ще вдигне и повечето пъти играехме на единичен или разкъсан двоен блок, което е мечта. Смятам, че прогресът на отбора е очевиден. Продължаваме да работим и се надяваме да зарадваме още публиката и да донесем още много победи“, завърши 18-годишният Алекс Николов.

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук: