Петък, 09 Януари 2015 23:29
(0 гласа)
Д. Иванов: Очаквахме, че ще ги смажем, но прегоряхме
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор до 19 години победи Дания с 3:1 (23:25, 25:23, 25:11, 25:17) в първия си мач от квалификацията за Европейско първенство 2015. Младите „лъвчета“ започнаха притеснено срещата, но постепенно намериха своята игра и записаха първи успех в тази група „F“, в която са още Словения и Португалия. За най-добър играч в мача бе избран Радослав Парапунов, който заби 24 точки за победата.

Ето и какво сподели, за сайта на БФВ, треньорът на кадетите Драган Иванов:

 Г-н Иванов, започнахме трудно мача, но завършихме много силно и първата победа за нашия отбор е факт. Вашият коментар за срещата?

-Прегоряхме! Очаквахме, че казано на наш жаргон ще ги смажем и имахме потенциала да го направим! В първия гейм не се получиха нещата, а това ни притесни допълнително и доведе до други грешки, които не ги очаквахме. Радвам се, че излязохме от ситуацията с няколко смени и искрено се надявам, че отборът ще покаже истинското си лице от утрешната среща нататък.

Какво казахте на момчетата на поискания от Вас таймаут при 20:23 за Дания във втория гейм?

-Че ако искат да играят на Европейско първенство, не е това начинът, по който трябва да се представят! Момчетата много добре знаят това, но просто им трябваше малко повече спокойствие. В залата дойдоха не малко хора. Не случайни хора бяха в залата и това ги пренави. Аз много се радвам, че тези хора бяха тук, но тези деца нямат достатъчно опит и искрено се надявам, че от утре нещата ще бъдат малко по-балансирани.

Вие изгледахте преди това и срещата между другите два отбора в нашата група Словения и Португалия. Какво е мнението Ви за тях?

-Отбори с много достойнства, срещу които няма да ни е никак леко, но въпреки това смятам, че потенциалът на нашия отбор е по-голям и съм оптимист за предстоящите срещи с тези съперници.       

Прочетена 394 пъти Последно променена в Петък, 09 Януари 2015 23:40