Вторник, 09 Февруари 2016 18:15
Иван Сеферинов смята, че това поколение може да постигне много добри резултати
Иван Сеферинов смята, че това поколение може да постигне много добри резултати

Дългогодишният волейболен специалист и сегашен шеф на ВК Славия Иван Сеферинов бе избран за селекционер на женския национален отбор по волейбол на България на заседание на УС на БФВ в Пловдив. Ето какво каза Иван Сеферинов за новия си пост и работата с жените:

Г-н Сеферинов защо решихте да се кандидатирате за старши-треньор на женския национален отбор?

Защото смятам, че това поколение може да постигне чудеса. Имаме много добри и можещи момичета. Но в последно време нищо не се получава и националките се връщат от големи форуми с наведени глави. Някой трябва да направи нещо, да покаже техния потенциал. Затова реших да се заема. Смятам, че имаме отбор, който може да задмине успехите на мъжете..

Как ще стане това, други специалисти преди Вас се провалиха в тази задача…

С желязна ръка и дисциплина! Момичетата трябва да разберат защо са в този отбор. Да осъзнаят, че да носиш националната фланелка на България е чест и голяма отговорност.

Имате ли вече яснота кои ще са ваши помощници?

Все още не. Първо ще се посъветвам с водещите клубове у нас – Марица, Левски, ЦСКА и Казанлък. Кандидатите за помощници да бъдат пресяти и впоследствие одобрени от БФВ. Искам единен щаб, в който да има разбирателство. Но всичко това ще се случи едва след разговори с клубовете.

Ще можете ли да съвместявате управлението на ВК Славия с поста старши-треньор на жените?

Едното не пречи на другото. Да ще мога. В Славия отборите си имат треньори, които работят за изпълнението на поставените цели. В момента основната ни амбиция е развитието на нашите подрастващи, така че на този етап нямаме големи главоболия с мъжки и женски отбори.

Имате ли визия за подготовката?

Веднага след приключване на първенствата. Тази година поради олимпиадата всички първенства ще приключат до средата на април. Една седмица почивка и веднага се почва с подготовка. Относно мястото на подготовка първо ще огледам базите и едва тогава ще взема решение къде ще тренираме.

Колко състезателки ще бъдат повикани в разширения състав?

Ще повикаме всички, които са на разположение. Имам намерение да поканя всички, които могат, без да бъдат делени на стари и млади. Тези, които се докажат, те ще останат.