Понеделник, 08 Юни 2015 08:42
(0 гласа)
Тодор Алексиев: Бихме много силен сервис, добре сме на блок
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор по волейбол за мъже, който се подготвя за участието си на Европейските игри в Баку, победи Алжир с 3:0 (25:21, 25:21, 25:16) в контролна среща, която се игра пред около 200 зрители в столичната зала „Христо Ботев“. Нашите момчета доминираха през целия мач и не оставиха никакво съмнение кой е по-добрият тим на игрището.

„Не съм особено доволен от контролата. Противникът ни правеше ужасно много грешки. Дори не можахме да тренираме. Ние на своя глава също правехме много грешки, защото просто нямаше волейбол. Срещу такъв отбор е много трудно да се мотивираш и съм доволен, че успяхме да го направим. Бихме ги 3:0, което е важно в тези мачове. Утре (б.а. днес) ще се постараем повече“, коментира след мача капитанът на нашия отбор Тодор Алексиев. Посрещачът изтъкна и някои позитивни неща в нашата игра.

„Бихме много силен сервис. Добре сме на блок. Мисля, че трябва да изчистим още някои неща до заминаването ни за Азербайджан“, продължи опитният състезател. Представителният ни тим ще замине за Баку на 10 юни.

След тези три гейма селекционерите на двата тима решиха да се изиграе още една допълнителна част. В нея старши-треньорът Николай Желязков даде шанс за изява на по-младите състезатели в разширения състав, които показаха огромно желание за игра и спечелиха гейма с 26:24.

„Тези млади момчета, които днес взеха участие в проверката трябва да придобият опит, а това става най-лесно в такива мачове срещу такива съперници, които не са чак толкова силни. Придобиват увереност и после ще показват това и срещу другите отбори“, заяви още 32-годишният основен играч на нашия отбор.

„Има две състезания, в които трябва да се представим добре. И двата турнира дават точки за ранглистата. Трябва да се представим добре, независимо как е разделен отборът. Европейското първенство е една голяма цел, но преди него имаме Игрите в Баку, имаме финали на Световната лига, които трябва да спечелим и да се върнем в първата група. Така че имаме много важни състезания“, завърши Тодор Алексиев.

В понеделник България и Алжир ще направят съвместна тренировка, която ще бъде закрита за медии и фенове.

Прочетена 348 пъти