Понеделник, 08 Юни 2015 08:18
(0 гласа)
Николай Желязков: Опитните играчи помагат на по-младите да израстват
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор по волейбол за мъже, който се подготвя за участието си на Европейските игри в Баку, победи Алжир с 3:0 (25:21, 25:21, 25:16) в контролна среща, която се игра пред около 200 зрители в столичната зала „Христо Ботев“. Нашите момчета доминираха през целия мач и не оставиха никакво съмнение кой е по-добрият тим на игрището. След тези три гейма селекционерите на двата тима решиха да се изиграе още една допълнителна част. В нея старши-треньорът Николай Желязков даде шанс за изява на по-младите състезатели в разширения състав, които показаха огромно желание за игра и спечелиха гейма с 26:24.

„Мисля, че този отбор може да играе много по-добре. Може би противникът е такъв, че отборът нямаше как да се покаже в най-добра светлина. Това беше положителна контрола. Добре е да се играят проверки преди началото на турнира. Показахме и хубави неща, но не липсваха и не чак толкова хубавите отигравания”, коментира след мача старши-треньорът Николай Желязков. За жалост по време на проверката травма получи Светослав Гоцев. Центърът стъпи на криво при едно от разиграванията и изкълчи левия си глезен. Националът веднага напусна терена, а все още няма по-голяма яснота около сериозността на контузията му.

„Притеснява ме положението на Светослав Гоцев. В момента нямам информация какво е неговото състояние. Ситуацията с Валентин Братоев не е притеснителна. Това е мускулен проблем. Има плексид на междуребрения мускул, но това не е нещо страшно“, продължи наставникът. Още в началото на мача Валентин Братоев Валентин Братоев почувства болка в кръста и на негово място влезе Розалин Пенчев, който остави отлични впечатления с изявите си.

 „Искаме да бъдем максимално концентрирани върху нашата игра в Баку. В течение на турнира, в зависимост от нашата игра и противниците ще определим колко високи ще бъдат целите ни. Запознахме се със съставите на всички отбори. Турнирът ще бъде много силен. Нашата група е по-тежка, но аз съм доволен, че ще играем в по-силния поток“, заяви още Желязков.

„Мисля, че младите момчета могат повече. На тренировки показват по-добри игри, но е нормално в началото да не играят по най-добрия начин. Доволен съм от представянето на Жани Желязков, старае се и мисля, че е напреднал. Опитните играчи помагат на по-младите да израстват“, завърши той.

В понеделник България и Алжир ще направят съвместна тренировка, която ще бъде закрита за медии и фенове. Националите ще отпътуват за първите в историята Игри в Баку на 10 юни.

Прочетена 289 пъти