Понеделник, 01 Юни 2015 09:22
(0 гласа)
Владимир Николов с успешна атака по правата в мача с Канада.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Владимир Николов с успешна атака по правата в мача с Канада.

Българският национален отбор по волейбол записа първа победа в Световната лига през този сезон! Нашите момчета направиха страхотен обрат срещу Канада от 0:2 до 3:2 (21:25, 23:25, 25:23, 25:14, 15:9) във втория си мач от втора дивизия на най-комерсиалния турнир, който се игра пред около 2000 зрители в „Арена Ботевград“. Страхотен двубой за „лъвовете“ изигра центърът Виктор Йосифов, който влезе от резервната скамейка в 3-ия гейм и с някои решителни блокади даде ключово предимство за представителния ни тим във важните моменти. Йосифов завърши с 11 точки, а основната тежест в атака изнесоха Владо Николов и Тошко Алексиев, които забиха по 25 точки.

„Много съм доволен от победата! За съжаление в първия гейм канадците играха по-добре и логично го спечелиха. Във втората част имахме затруднения в една ротация, трябваше да направим един сайд аут и имахме три посрещания, но не успяхме, като бих го отдал на малшанс“, заяви след края капитанът на нашия отбор, който през този сезон ще играе в Световната лига, Владимир Николов.

„Ако има един човек, който обърна мача, това без съмнение бе Виктор Йосифов. Категорично нашите центрове играха по-добре от тези на Канада“, коментира още диагоналът.

„Любо Агонцев е откритието на този сезон, но не смятам, че той е причината за обрата, защото в първия мач пак имаше смяна на разпределител и тогава също бяхме близо до обрат“, продължи 37-годишният състезател.

„Борим се от началото до края, като благодаря на феновете, но очаквах по-голяма подкрепа", завърши Николов.

„Поздравявам България за победата. Днес (б.а. вчера) те показаха тяхното истинско ниво и играха но-добре от първия мач. Разочаровани сме от развитието в 4-ия и 5-ия гейм, но все пак сме щастливи, че взимаме 4 точки. Ние играем с 6-7 основни играчи, които явно вече са уморени. За сметка на това сега имаме 4 мача вкъщи и все още сме в добра позиция за класиране във финалната фаза“, сподели пък капитанът на Канада Фредерик Уинтерс, който се появи в игра като резерва в 3-ия гейм и реализира 3 точки.

Повече за срещата и статистика от България – Канада 3:2 можеш да видиш тук.

Прочетена 282 пъти Последно променена в Понеделник, 01 Юни 2015 09:31