Понеделник, 01 Юни 2015 01:51
(0 гласа)
Снимка от официалната пресконференция след България - Канада 3:2.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Снимка от официалната пресконференция след България - Канада 3:2.

Българският национален отбор по волейбол записа първа победа в Световната лига през този сезон! Нашите момчета направиха страхотен обрат срещу Канада от 0:2 до 3:2 (21:25, 23:25, 25:23, 25:14, 15:9) във втория си мач от втора дивизия на най-комерсиалния турнир, който се игра пред около 2000 зрители в „Арена Ботевград“.

„Важното е, че успяхме да спечелим днешния мач. Не искам да оставям впечатление, че е без значение победата в груповата фаза. При всички случаи е хубаво, че побеждаваме, защото така се расте. Важно е, че успяхме да обърнем мача“, заяви на официалната пресконференция след края на срещата селекционерът на нашия тим Пламен Константинов.

„Втората част на мача го изиграхме по категоричен начин. Може би малко несправедливо се получи във втория гейм. Този гейм беше наш. Можехме и да го спечелим и да вземем 3 точки. Разликата между нас и Канада най-вече е игровото ниво. Вижда се че Канада е по-обиграният отбор. Те имат 8 мача, а ние едва втори. Очаквам от мач на мач да играем все по-добре и като сработка, и като тактическа дисциплина“, продължи наставникът.

„Този турнир в Баку ни разделя. Това е проблем, който няма как да избегнем. Но ще се опитаме с тези момчета, с които заминаваме, да обиграем този състав за Световната лига. Също така  и да дадем възможността на някои състезатели да поиграят повече“, завърши Константинов.

„Поздравления за България. Съперникът изигра добър мач. Ние имахме енергия, но не ни достигнаха силите. Нямахме това качество и изпълненията от първия мач. Ще се приберем и ще разучим грешките си. Имаме какво да работим, защото ни чака Аржентина“, коментира пък неговият колега начело на Канада Глен Хоуг.

Повече за срещата и статистика от България – Канада 3:2 можеш да видиш тук.

Прочетена 317 пъти