Неделя, 31 Май 2015 10:45
(0 гласа)
Теодор Салпаров: Този мач показа моментното ни състояние
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор по волейбол загуби от Канада с 1:3 (20:25, 19:25, 25:22, 21:25) в първия си мач от втора група на Световната лига, който се игра пред около 3000 зрители в „Арена Ботевград“. „Лъвовете“ започнаха трудно срещата и отстъпиха в първите два гейма, но след няколко промени домакините заиграха значително по-добре и спечелиха третия гейм с 25:22. Четвъртата част бе много равностойна, но в решителните моменти северноамериканците успяха да вземат предимство и да спечелят мача с 3:1.

„Този мач показа моментното ни състояние. Мисля, че старши треньорът експериментира с някои състезатели, което е нормално. Не трябва да се правят драми. Аз казах вече, че отборът на Русия падна два пъти от Полша и в руската преса нямаше никакви драми. Гледа се нормално на нещата. Ние за това сме взели тези финали на Световната лига, за да може да се даде шанс на повече момчета да играят“, коментира след загубата либерото на националния тим Теодор Салпаров.

„Хубавото е, че и Тошко Алексиев и Гошко Братоев се включиха много добре и стана мача. Защото в противен случай можеше да паднем с 0:3 и наистина да бъде разочаравощо за всички, които бяха дошли да гледат мача“, продължи сърцатият състезател.

„Мисля, че ще си направим правилните изводи и утре (б.а. днес) ще стоим по-добре отколкото днес“, завърши Салпаров.

Днес от 20:30 ч. в „Арена Ботевград“ е втората среща между България и Канада.

Повече за България - Канада 1:3 можеш да прочетеш тук.

Прочетена 309 пъти Последно променена в Неделя, 31 Май 2015 10:50