Събота, 30 Май 2015 20:28
(0 гласа)
България загуби от Канада с 1:3 в първия си мач от Световната лига (Статистика)
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор по волейбол загуби от Канада с 1:3 (20:25, 19:25, 25:22, 21:25) в първия си мач от втора група на Световната лига, който се игра пред около 3000 зрители в „Арена Ботевград“. Двубоят започна зле за „лъвовете“, които отстъпиха в първите два гейма, но след няколко смени нашите момчета подобриха значително представянето си и спечелиха третия гейм с 25:22. Играта бе равностойна в четвъртата част, но при резултат 18:18 на сервис за „кленовите листа“ застана изигралият страхотен мач Гавин Шмит, който заби два поредни аса, а до края гостите удържаха на напрежението и спечелиха мача с 3:1. Победата е трета подред за севернамериканците в нашата група. Топреализатор в срещата стана именно Гавин Шмит, който завърши с 26 точки. За нашия отбор най-резултатен с 21 точки стана Владимир Николов, който изведе тима с капитанската лента. Официален дебют за „трикольорите“ направи разпределителят Любомир Агонцев, който започна като титуляр, но бе заменен от Георги Братоев в края на втория гейм. Основният проблем на представителния ни тим в този мач се оказа сервисът. Избраниците на Пламен Константинов допуснаха 17 грешки от начален удар и реализираха 4 аса.

В неделя от 20:30 ч. в „Арена Ботевград“ е втората среща между България и Канада.

Северноамериканците започнаха по-уверено срещата и на първото техническо прекъсване си осигуриха аванс от две точки, който продължи да расте и при 8:12 селекционерът на нашия тим Пламен Константинов поиска прекъсване. „Лъвовете“ заиграха по-концентрирано и намалиха изоставането си само на точка при 12:13. Старши-треньорът на „кленовите листа“ Глен Хоуг взе своя първи таймаут, а след паузата неговите момчета отново увеличиха аванса си на 3 точки при второто задължително прекъсване. От тук до края на гейма канадците продължиха да допускат минимален брой грешки, а разпределителят Тайлър Сандърс често успяваше да осигури комфортен единичен блок за своите нападатели, които не срещаха особени проблеми и отбелязваха точка след точка. В опит да промени нещо Пламен Константинов вкара в игра Валентин Братоев на мястото на Тодор Скримов, но гостите спокойно затвориха тази първа част с 25:20.

Канада започна по идентичен начин втория гейм и на бързо си осигури преднина от 4 точки при първото техническо прекъсване. Домакините продължиха да допускат голям брой непредизвикани грешки. Сервисите на нашите момчета летяха в аут, а от другата страна на мрежата „кленовите листа“ показаха страхотна игра в защита. Спасяваха трудните топки и умело отиграваха контраатаките, с което преднината им стана цели 9 точки при 19:10. Пламен Константинов вкара в игра Тодор Алексиев на мястото на Тодор Скримов, който бе посрещнат с бурни аплодисменти от почти 3000 зрители в „Арена Ботевград“. Импулсът от трибуните се пренесе и на игрището, където нашите момчета намалиха пасива си на 6 точки (13:19). В опит да повиши височината на нашата блокада Константинов пусна в игра и разпределителят Георги Братоев, който замени дебютанта Любомир Агонцев. Българите подобриха представянето си, но гостите не допуснаха изненада и поведоха с 2:0 след 25:19.

Домакините стартираха много мобилизирано в 3-ия гейм, който бе изключително равностоен през цялото време. Двата отбора се движеха точка за точка до 21:21, когато „трикольорите“ първо реализираха своята атака, а след това измъкнаха една топка в защита и Ники Пенчев успешно стреля по пръстите на противниковия блок и топката отиде в аут. При 24:22 Пламен Константинов върна на игрището Тошко Алексиев, който направи срахотна блокада и за радост на всички по трибуните „лъвовете“ спечелиха 3-ия гейм с 25:22.

В четвъртата част мачът продължи да се движи точка за точка до 18:18, когато на сервис за Канада застана Гавин Шмит. Диагоналът реализира два поредни аса, а Фредерик Уинтърс направи успешна единична блокада срещу Ники Николов и гостите взеха решителна преднина от 3 точки при 21:18. Канадците се справиха успешно на посрещане със силните сервиси на Тодор Скримов и Николай Николов и след добра игра в нападение затвориха този гейм с 25:21 и мача с 3:1.

Статистика от България-Канада 1:3 тук.

Прочетена 368 пъти Последно променена в Неделя, 31 Май 2015 11:10