Събота, 30 Май 2015 22:14
(0 гласа)
Селекционерите след България - Канада 1:3
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор по волейбол загуби от Канада с 1:3 (20:25, 19:25, 25:22, 21:25) в първия си мач от втора група на Световната лига, който се игра пред около 3000 зрители в „Арена Ботевград“. Двубоят започна зле за „лъвовете“, които отстъпиха в първите два гейма, но след няколко смени нашите момчета подобриха значително представянето си и спечелиха третия гейм с 25:22. Играта бе равностойна в четвъртата част, но при резултат 18:18 на сервис за „кленовите листа“ застана изигралият страхотен мач Гавин Шмит, който заби два поредни аса, а до края гостите удържаха на напрежението и спечелиха мача с 3:1. Победата е трета подред за севернамериканците в нашата група.

„Отборът на Канада изглеждаше по-добре игрово. Но все пак съперниците имат повече сериозни мачове зад гърба си и това се виждаше. Ние започнахме с един състав и завършихме с друг. Резервите се включиха силно, като можеха и да обърнат мача“, коментира след мача, на официалната пресконферецния, селекционерът на нашия тим Пламен Константинов.

„Може би малко не им достигна. И Георги Братоев, и Тодор Алексиев се включиха добре и съм доволен от тях. Принципно не искахме да правим промени, но не искахме да загубим тежко и затова предприехме тези смени. По лошото е, че канадците ни превъзхождаха на два елемента, единият от които беше сервис. Не би трябвало да е така, все пак сме домакини“, продължи наставникът.

„Доволен съм от Агонцев, защото това беше негов официален дебют, а и проблемите не ни тръгваха от разпределението. С тази загуба днес може би даваме предимство на Канада за финалната фаза. Но дали Канада, или Аржентина ще се класира за Варна е без значение, защото и двата отбора са близки. Ние при всички положения за домакинските мачове с Куба и Аржентина ще бъдем по-подготвени“, завърши Константинов.

„Доволен съм от победата над България. Трудно е след дълго пътуване да се представиш добре. Но момчетата ми бяха търпеливи  се справиха. Така че няма как да не съм щастлив от успеха“, коментира пък неговият колега начело на Канада Глен Хоуг.

В неделя от 20:30 ч. в „Арена Ботевград“ е втората среща между България и Канада.

Повече за България – Канада 1:3 можеш да прочетеш тук.

Прочетена 351 пъти Последно променена в Събота, 30 Май 2015 22:18