Сряда, 06 Май 2015 13:49
(0 гласа)
Пламен Констанинов: Ще разчитам на Владо Николов
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Бившият капитан на националния отбор Владимир Николов ще бъде един от хората, на които ще се разчита много за първата част от Световната лига. Това стана ясно на вчерашната пресконференция с участието на селекционера Пламен Константинов, центъра Виктори Йосифов и старши-треньора на Б националния отбор Николай Желязков. Както съобщихме вече травма в рамото ще извади Цветан Соколов от представителния ни тим за известно време, като той евентуално ще бъде на разположение за интернационалното турне, което включва гостувания на Куба, Канада и Аржентина.

„През първата фаза на Световната лига ще разчитам на Владо Николов. Той направи много силен сезон във Франция. По мнение на мнозина специалисти, Владо бе най-силният диагонал във френското първенство през този сезон”, заяви Пламен Константинов.

През този сезон Владо Николов и неговият тим АСЮЛ (Лион) не успяха да стигнат до финалния спор за титлата във френското първенство. На полуфинала АСЮЛ, в който е и либерото Владислав Иванов отпадна от „Пари Волей“ (Париж) след 1:2 победи.

„Реконструкцията на залата във Варна ми обърка плановете. Всяка седмица ще се местим в различни зали, а това ще накъса подготовката. Трябваше двата отбора да се готвим във Варна. Все още не се знае дали ще е готова залата (Дворецът на културата и спорта) дори за Световната лига“, сподели още треньорът.

„Седи един паметник тук - „Арена Армеец“. Финалите можеха да се направят там, но никой не се наема заради тези цени. Ако трябва да се играе Световна лига там, залата трябва да се наеме за известно време. Не се наема за деня на състезанието. Като сметнеш цената става невъзможно да се плаща. Но може да се помисли. Идеята беше да имаме спортна зала, а тя трябваше да бъде достъпна. С добър мениджмънт, тя може би е добре да покрива загубите, които биха довели едни спортни състезания. Може да се изкарва от изложения, от концерти, а след това те да финансират спортните състезания“, коментира още селекционерът.

„Физически съм добре. Чувствам се нормално. Травмите отшумяха. Имах време да си почина и сега започвам подготовка в добро физическо състояние. По време на сезона не бях в добро физическо състояние. Имах контузия. Навлизането в ритъм след това, както и още една контузия, като цяло се отразиха на представянето ми. Не беше най-добрият ми сезон. Като всяко едно лято започваме с амбиция и очакване за добри резултати“, заяви пък центърът на националния отбор Йосифов.

Прочетена 367 пъти Последно променена в Сряда, 06 Май 2015 13:59