Вторник, 05 Май 2015 16:47
(0 гласа)
Пламен Константинов: Най-голямото ни притеснение е с Цецо Соколов
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Диагоналът на мъжкия национален отбор Цветан Соколов няма да може да играе в първата част на Световна лига 2015. Това обяви на днешната пресконференция селекционерът на нашия тим Пламен Константинов.

„Най-голямото ни притеснение в момента е с Цецо Соколов. От магнитния резонанс становището е, че с това рамо няма как да играе. На 11-ти май Цецо има час за тестове в Италия, при професор Порчелини. В тях ще се види дали проблема е само мускулен или има засегнато сухожилие. Тогава ще стане ясно дали се налага операция. Но дори и да не се налага интервенция пак ще е необходимо възстановяване“, заяви старши-треньорът.

След възстановителната програма и в зависимост от състоянието си, Цветан Соколов може да се включи при турнето за визитите на Куба, Канада и Аржентина, които започват в началото на юли.

В същото време Пламен Константинов съобщи, че състоянието на Андрей Жеков не е притеснително. Разпределителят има навяхване на пръсти, но е играл във вчерашния мач на клубния си отбор, в който „Томис“ (Констанца) стана шампион на Румъния. Андрей Жеков се прибира тази вечер в България, а в следващите дни ще стане ясно кога ще се присъедини към подготовката на националите.

Константинов коментира и евентуално завръщане в състава на диагонала Боян Йорданов, който лекува контузия в рамото и пропусна целия настоящ сезон със своя отбор „Олимпиакос“ (Пирея) в Гърция.

„Ако Боян успее да набере игрова практика ще попадне в плановете за Европейското първенство. Започнал е да играе с топка в Гърция, но на този етап не е готов за мачовете от Световна лига и Европейските игри. Ще настоявам след като Боян се завърне в България да дойде при нас и да води целенасочена подготовка с мъжкия национален отбор, за да сме в час какво му е състоянието и кога може да бъде използван“, обяви селекционерът.

Прочетена 534 пъти Последно променена в Вторник, 05 Май 2015 16:56