Четвъртък, 09 Април 2015 12:15
С. Костов: Отпадане в групата няма да се счита за провал, защото съперниците ни са много тежки

„Марек Юнион-Ивкони“, ВК „Монтана“, „Нефтохимик 2010“ (Бургас) и „Арда“ (Кърджали) ще играят в Група Б за Купа България. Това отреди тегленият днес жребий в офиса на БФВолейбол. Всички двубои от този поток ще се изиграят в Сливница. В Група А един срещу друг ще се изправят „Добруджа 07“ (Добрич), „Виктория Волей“ (Пловдив), „Пирин“ (Разлог) и „Левски“ (София). Домакин на сблъсъците пък ще бъде спортната зала „Добротица“ в Добрич. Мачовете от груповата фаза ще се изиграят от 20, 21 и 22 април. 23 април ще бъде почивен ден, в който първите два отбора от Гупа Б ще пътуват за Добрич, където на 24 и 25 април ще се изиграят полуфиналите и финала на надпреварата.  

„Групата за нас е много тежка. „Марек“, „Нефтохимик“ пък и за десерт „Арда“, който е един добър отбор и е костелив орех. Другата група според мен е по-лека, защото имаме един отбор от второто ниво Висшата лига („Виктория Волей“), „Левски“ и „Пирин“. Друго предимство за отборите от другата група е това, че 1/2-финалите и финалът ще се изиграят в Добрич. Така на класиралите се отбори от Сливница ще им предстои тежко 7-часово пътуване до Добрич. От тук допълнителна умора, малко време за тренировки и адаптиране към залата“, коментира веднага след жребия  за финалния етап на Купа България президентът на ВК „Монтана“ Стоян Костов.

 „Всеки отбор, който се стреми да спечели Купата, иска да привлече някои от българите, които играят в чужбина. Но в момента всички отбори са в процес на изчакване, защото първенствата в другите страни още не са свършили. Ние мислим да се подсилим с брата на Жоро Братоев, Валентин. Искаме да вземем един център и ще говорим с Ники Николов, ако е съгласен и няма други предложения“, сподели още той.

„Настроението след отпадането от „Марек“ на полуфиналите за Суперлигата е нормално. Изиграхме три полуфинала по 5 гейма, а отделно мачовете в редовния сезон срещу тях също бяха по 5 гейма. Марек са един добър отбор. Настроението в отбора е нормално и чакаме Купата. Едно отпадане още в групата няма да се счита за провал, защото съперниците ни са много тежки. Така че няма да правим трагедии, ако не се класираме на финала“, завърши Стоян Костов.