Вторник, 26 Януари 2016 09:41
Треньорите след дербито "Левски" - "Марица"

Женският отбор на "Марица" (Пловдив) победи "Левски" (София) с 3:1 в първенството на НВЛ-жени "Демакс+", в мач, игран в столичната зала "Христо Ботев", като с този успех нанесе първа загуба на "сините". Ето мнението на двамата треньори - Иван Петков  на "Марица"и Радослав Бакърджиев ва "Левски" след края на дербито.

"Мач, който трудно мога да анализирам спортно-технически. По време на срещата ми се стори, че има доста грешки, но като гледам статистиката не са толкова много. Явно е било нещо емоционално, защото това, което исках да видя от отбора, на моменти не се получаваше. Все пак играхме при малко тежки условия за игра и пред празни трибуни, което не донесе допълнителния заряд, който го има между двата отбора. За нас се получи добър мач и поздравявам момичетата. Тепърва ще вдигаме нивото на игра. Доста неща променихме, но има още върху какво да работим. 

При всички положения ниските температури оказват влияние, но каквото е за нас, това е и за съперника. Поздравявам Левски за добрата игра, но ако имаше хора по трибуните, мачът щеше да бъде по-различен и по-емоционален. Съжаляваме, че така се получи, но това не зависи от нас, има си хора, които решават. Сега ще променим ситуацията и ще тренираме по малко различен начин за следващите мачове. Очакваме плейофите и това, което ни предстои", заяви Иван Петков.

"Получи се мач с много обрати и много аплитуди в играта и на двата отбора. За съжаление,  не успяхме да се противипоставим на съперника както трябва. Най-вече не бяхме убедителни в атака. Много грешахме в атака, много ни хващаха на блок и от там дойдоха проблемите ни в мача. Гледаме следващите мачове, да отработим това, което сега не успяхме да направим и да търсим победи", заяви от своя страна Радослав Бакърджиев.

Програма и резултати в НВЛ-жени "Демакс+" виж тук.