Вторник, 12 Януари 2016 15:19
Скаут Лигата на България все по-популярна, квалификации и в София

Скаут Лигата по волейбол на България, която обхваща в поредица от турнири момичета, родени 2002/2003 година става все-по популярна и продължава да се разраства. Пилотният проект на БФВ, който стартира през този сезон и е насочен към развитието на млади волейболистки се радва на голям интерес от страна на специалисти и клубовете, като в желанието си да се включат в основната схема бяха организирани квалификации в регионите Странджа  (Югоизточна България) и Добруджа (Североизточна България. Така първите три турнира от надпреварата бяха от шест отбора, а в четвъртият, след квалификациите бяха включени още два тима.

Поредният регион, който също иска да се включи в квалификациите за влизане в Скаут Лигата е Витоша, който обхваща клубовете от София. Нови четири отбора от столицата организираха квалификация, като желание да попаднат в основната схема имат ЦПВК, Люлин, Академик и Божур Волей (Божурище).

Квалификационният турнир ще се проведе на 15 и 16 януари (петък и събота) в столичната зала Раковски. Участниците играят всеки срещу всеки. Първите два от крайното касиране ще търсят място в Скаутлигата.На 15 януари програмата предвижда два мача, като от 14:00 ч ще се срещнат ЦПВК и Божур Волей. От 15:30 ч играят Академик и Люлин. В съботния ден турнирът стартира от 09:00 ч, като ще се изиграят последователно останалите срещи от турнира.

Фотогалерия от четвъртия турнир на Скаутлигата разгледай - тук.