Понеделник, 21 Декември 2015 09:53
Всички отбори от четвъртия турнир получиха календари на Скаут лигата и подаръци
Всички отбори от четвъртия турнир получиха календари на Скаут лигата и подаръци Снимка:Бончук Андонов

Специални календари и подаръци за всички деца бяха подготвени от Българска федерация по волейбол за четвъртия, коледен турнир от Скаут лигата на България, която е за момичета до 14 години (родени 2002/2003 година).

 Припомняме, че турнирът се проведе в столичната зала Христо Ботев, като за първи път бе с осем отбора, а при дебюта си отборът на Арда (Кърджали) спечели надпреварата. Втори стана тимът на ЦСКА (София), а третото място бе спечелено от Левски (София).

 

Skaut Liga Padaraci 4 turnir 20 12 2015

 

 

Финалните битки бяха проследени от президентът на БФВ Данчо Лазаров, генералният секретар Станислав Николов и други представители на федерацията, а трибуните на залата бяха изпълнени с приятели, родители и волейболни специалисти.

 

Dancho Lazarov Stanislav Nikolov Skaut Liga 20 12 2015 - Copy

 

 

Атмосферата бе като на истински коледен турнир, а младите волейболистки получиха торбички със сладки лакомства от фирмата Нестле, които да ги подсладят след трудните тридневни. Лично бившият ни национал Борислав Кьосев се зае с награждаването на  участничките, като забавляваше момичетата с шеги предизвика усмивки на лицата им.

 

Borislav Kiosev Skaut Liga 201 12 2015 - Copy

Всяка състезателка пък получи по пет броя от календари на Скаут лигата, които бяха специално подготвени за този турнир. В календарите са снимките и на осемте участници в коледния турнир на Лигата, като така всички деца ще имат спомен от участието си в новия проект на федерацията.

 

Skaut liga kalendari 20 12 2015 - Copy

Следващият пети турнир от Скаут лигата е през януари, като се обсъжда вариантът за запазване на формата от осем тима.