Понеделник, 08 Юли 2024 15:33
Давид Давидов: Оптимисти сме за това, което предстои пред националния отбор
Снимка: bvf.bg / Startphoto.bg

Оценка за представянето на националния отбор за мъже в Лига на нациите и работата на новия селекционер Джанлоренцо Бленджини направи Давид Давидов. Вицепрезидентът на Българска федерация по волейбол участва в пресконференцията в зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски". Ето какво сподели той:

 

 От името на Българска федерация по Волейбол искам да изразя нашето задоволство от начина, по който Джанлоренцо Бленджини започна своята работа в България. Оптимисти сме за това, което предстои пред нашия национален отбор. Оптимизмът е на база на това, което видяхме, от начина, по който започна в подготовката, от показаното лице-в-лице в някои от мачовете и други качества.

 

 Като цяло сме много удовлетворени от решението Бленджини да води националния отбор на България. Това, което прави впечатление, освен ценната енергия, която той внесе в отбора, е и дългосрочният поглед и желанието му да постави една цялостна оценка на състоянието на потенциала ни в следващите няколко години.

 

 Целим се в резултат, който да ни отведе до голямата цел, а именно Лос Анджелис 2028. Бленджини направи достатъчно дълбок анализ и продължава и в момента, на състезателите, които могат да ни заведат там. Това бе нашата уговорка и той я изпълнява изключително внимателно с голям фокус върху младежите, които могат да станат мъже в следващите няколко години. Нашата оценка от началото на работата му е изключително положителна.