Петък, 17 Май 2024 21:18
България даде отпор на Италия, но записа трета загуба
VNL

България записа трета загуба в първия турнир от Лигата на нациите в Анталия. Женският ни тим отстъпи от Италия с 0:3 (11:25, 22:25, 19:25), като само първият гейм не беше равностоен. Преди това подмладеният ни отбор падна от Нидерландия и Япония, а в събота е последният ни мач срещу Франция.


Първата част беше много слаба за българките. През цялото време италианките бяха по-добрият отбор и не ни позволиха по никакъв начин да се противопоставим. Треньорът Лоренцо Мичели пусна почти всички състезателки в опит да преобърне частта. Резултатът обаче беше повече от неприятен – 11:25.
 

Българките излязоха по съвсем различен начин във втория гейм. Играта не само беше равностойна, но и в голяма част нашите играха по-силно и изнервиха италианките. В един момент резултатът набъбна до три точки в полза на България. Ива Дудова и Мария Йорданова завършиха най-много атаки, а либерото Мила Пашкулева се справи добре. За съжаление в последните минути на гейма италианската звезда Андропова реши изхода. До 22:22 нищо не беше ясно, но опитът на съперника оказа влияние.


В третия гейм играта отново вървеше равностойно, но с леко предимство на Италия. Съперникът започна да ни води с по една-две точки до средата. Проблем за България бяха честите грешки от начален удар. Събитията станаха почти необратими, когато резултатът стана 17:12. И в този тежък момент България игра смело и намали разликата. Въпреки това нашите не успяха да стигнат до успех и загубиха мача.