Петък, 17 Май 2024 15:53
Четири отбора се класираха за финалите при момчетата под 18 години

Волейболистите на Славия 2017, Добруджа 07, Люлин и Виктория волей се класираха за Финалния турнир от Държавното първенство за момчета под 18 години чрез допълнителни квалификации. Така те се присъединяват към ЦСКА, Левски София, СУ и Пирин (Разлог), които по-рано си осигуриха участие за заключителния етап от първенството (22-26 май).

 

 Допълнителният квалификационен турнир се изигра в два града – Бургас и София (15-16 май). В него участваха 8 отбора, които бяха разделени на две групи по четири тима. В потоците всеки се изправи срещу всеки, а завършилите на първо и второ място в крайното класиране, продължаваха напред. Отборите заели 3 то и 4-то място прекратяват участието си в ДП сезон 2023/ 2024 година.

 

 Бургас прие двубоите от Група И. Столичният Славия 2017 се отличи над всички в потока. "Белите" отстъпиха само в един гейм по време на турнира – на старта срещу Добруджа 07, но надделяха с 3:1. До края те се поздравиха с две чисти победи. След лошия старт клубът от Добруджа се мобилизира и взе оставащите два мача и то като изпусна само един гейм. Домакинът Нефтохимик 2010 успя да запише един успех, като в първия мач се наложи в оспорван и продължителен двубой над Локомотив 1929 с 3:2.

 

 Група И

 

 Класиране – Група И:

1. Славия 2017 (София)
2. Добруджа 07 (Добрич)
3. Нефтохимик 2010 (Бургас)
4. Локомотив 1929-Нидо (София)

 

В Група К, която се проведе в залата на 97 СУ в столицата, премина с три категорични победи на домакина Люлин. Столичани завършиха с пълен актив от 9 точки и само два загубени гейма. Виктория волей също намери място във Финалния турнир, след като записа две чисти победи – над Раковски 1964 и Етрополе, и зае втората позиция.

 

Група К

 

 Класиране - Група К:

1. Люлин (София)
2. Виктория волей (Пловдив)
3. Раковски 1964 (Севлиево)
4. Етрополе

 

 Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България