Четвъртък, 02 Май 2024 16:09
Български съдии положиха успешно изпит в международен курс
Снимка: bfv.bg

Трима българи преминаха успешно курс за кандидат международни съдии към Европейската съдийска комисия (ERC). България бе домакин на семинара, който се проведе в рамките на девет дни (23 април – 1 май). Любомир Петров, Божидара Миткова и Боян Желев се справиха отлично с практическите и теоретични задачи, като в следващите до три години те ще бъдат по мониторинг, който да утвърди статута им на международни съдии.

 

 "Благодарим за доверието и за опита, които споделихте с нас – обърна се към инструкторите Боян Желев, който бе капитан на курсистите и продължи: Благодарим на Българска федерация по волейбол и организаторите на семинара за чудесните условия."

 

 Теоретичният панел се проведе в столичния хотел "Грами", а практическата част включваше участие във Финалния турнир от Държавното първенство за девойки под 20 години, което се проведе в зала "Христо Ботев" в София.

 

 "Вие сте бъдещето на съдийството и се радвам, че започвате международната си кариера точно тук", поздрави участниците Любомир Ганев, президент на Българска федерация по волейбол.

 

image0

 

 Всички 23 рефери от 21 държави, които участваха, завършиха успешно курса и получиха сертификати. Той бе ръководен лично от Зорица Биелич, която е президент на Европейската съдийска комисия, както и друг член на ERC - Франс Лодерус от Нидерландия. И двамата са част от Комисията за правилата на играта към Международната федерация по волейбол (FIVB).

 

 "Благодарим за чудесната организация и прекрасния турнир, на който можехме да си проведем успешно практическата част", от своя страна посочи Зорица Биелич.
Биелич и Лодерус получиха плакети от Ганев за успешно проведения курс.