Петък, 02 Февруари 2024 15:32
Ерлинд Пелумби е новият президент на Балканската волейболна асоциация

Балканската волейболна асоциация продължи традицията президенстият стол да е на ротационен принцип. Ерлинд Пелумби беше избран за нов президент. Шефът на албанския волейбол замени Любомир Ганев на поста.


България за първи път организира асамблея на Балканската асоциация в хотел „Милениум". На нея присъстваха Александър Боричич, президент на европейската конфедерация CEV, както и неговият първи заместник Ренато Арена.
 

„Радостен съм, че присъствах на това събитие – коментира Боричич. - Няма друга регионална асоциация, в която на генералната асамблея да присъстват 10 от 11-те президента на федерации. Работата върви много добре. Някои от балканските страни вече са се класирали за олимпийските игри. Основната цел на Балканската асоциация е да работи с подрастващите. От една страна развитието е видимо, от друга – не толкова. При момичетата имаше много състезания, а трябва да има повече и при момчетата."
 

"Асамблеята в София мина много добре – добави Ренато Арена. - За мен това е една от най-добрите организации в европейския волейбол. Най-доброто е начинът, по който изграждат младите. Винаги има нужда от развитие. Най-важното е да има внимание за младите поколения. Волейболът е много атрактивен спорт и за момичетата, и за момчетата."
 

"За мен е голяма чест да съм избран за президент на Балканската волейболна асоциация – каза Ерлинд Пелумби, който е шеф на албанската федерация. - Това също е много важно и за моята страна. Още не мога да кажа какво ще успеем да направим в следващата година. Волейболът в Албания се развива стъпка по стъпка, година след година. Сега имам нов проект, свързан с волейбола в училищата. Това е много амбициозно начинание. Любо Ганев ми е много близък приятел. Обожавах да го гледам, когато играеше. Сега и двамата сме президенти."