Събота, 20 Януари 2024 23:13
Деница Ангелова: Публиката много ни помогна
Снимка: bfv.bg / Startphoto.bg

Централният блокировач Деница Ангелова бе най-резултатна за българския национален отбор за жени под 18 години при успеха над Сърбия с 3:0 в полуфинал от зоналната квалификация за Европейско първенство. Тя реализира 13 точки, от които 3 от блокада. България ще играе финал срещу Турция в неделя от 16:00 ч. в столичната зала "Христо Ботев", а при успех в него, ще си осигури квота.

 

 Очаквахте ли с тази лекота да преминете през Сърбия на полуфинал?

Честно казано, всички си го мислехме и предполагахме, че ще се случи. Миналата година три пъти играхме с тях. Два пъти ги победихме, но третият паднахме. Затова искахме днес да бъде нещо като реванш, да се справим блестящо и публиката много ни помогна.

 

 Сърбия допусна доста грешки. Това е вследствие на добрата организация в играта на нашия тим или поради други причини?

Ние доста бяхме говорили какво да правим срещу тях. Бяхме ги разучили и знаехме какво точно да направим. Според мен, на тях им попречи и притеснението, тъй като цялата публика беше зад нас.

 

 Предстои ви финал срещу Турция. Какво искате да покажете още, това, което не сме видяли до този момент?

Надяваме се, че сервисът ни ще бъде по-постоянен, тъй като днес допуснахме много грешки. И пак така да излезем – с много емоция и желание. Смятаме, че ако успеем да направиме всичко, което можем и покажем най-доброто, ще се справим.

 

 В плюс или минус ще ви бъде това, че бързо приключихте двете срещи от турнира досега?

Ние преди това изиграхме доста контроли, които ни дадоха доста и бяха бонус за нас, тъй като с всяка контрола ставаше по-добре и по-добре. Да, мачовете не бяха много дълги, но така няма да сме изморени за утре.

 

 Днес имаше много гореща подкрепа от трибуните. Усетихте ли я и надявате ли се във финала да има още повече?

Естествено. Тя много ни помогна. Честно казано, аз много се зарадвах, когато видях пълната зала и мисля, че това много пречи на противниците, тъй като цялата зала скандира за нас, а тях няма кой да ги подкрепя.