Събота, 20 Януари 2024 22:41
Вяра Парапунова: Искахме да покажем, че сме по-добри от Сърбия
Снимка: bfv.bg / Startphoto.bg

Посрещачът от националният отбор на България за жени под 18 години Вяра Парапунова направи силен мач срещу Сърбия и помогна с 12 точки за успеха с 3:0 (25-12, 25-15, 25-19) в полуфинал от първата зоналната квалификация за Европейско първенство. Победата осигури класиране на младите ни "лъвици" на финал срещу Турция. Решителната битка, която осигурява квота, е в неделя (21 януари) от 16:00 ч.

 

Втора чиста победа за вас. Кое сега ви дава повече самочувствие – това, че не допуснахте на съперниците ви да ви вземат гейм, бързата победа или че достигнахте до финал?

 И трите неща са много важни и се радваме много с тях. Но мисля, че най-много тежи фактът, че отиваме на финал. Това беше нашата цел!

 

 Очаквахте ли толкова леко и категорично да преминете през Сърбия?

 Имахме такава идея – да ги бием лесно и бързо. Не искахме да ги подценим, защото ни се е случвало да играем с тях и да ни бият с 3:1. Затова имахме да си връщаме и искахме да ги победим доста категорично, като покажем, че сме по-добри от тях.

 

 Кое от играта ви се оказа най-ключово за експресния успех?

Сервисът беше много важен, въпреки че можехме да се справим и по-добре. И посрещането, понеже сръбкините имат много силен сервис, но ние се справихме доста стабилно с него.

 

 Българският тим ли принуди Сърбия да допусне толкова грешки?

Да.

 

 Какво очакваш от финала в неделя? Какво трябва да подобрим или надградим в играта ни?

Турция са отбор, който познаваме. Трябва да излезем задължително за победа, защото с тях сме се срещали много пъти и за жалост – губим. Но утре ще излезем със сигурност с желание и хъс за победа. И ще победим!

 

 Допълнително ли мотивира пълната зала и скандиранията във ваша подкрепа?

 Да, със сигурност!