Петък, 22 Декември 2023 20:00
Мъжкият отбор на Левски София награждава победителите от "А1 Звезди на бъдещето"
Снимка: Startphoto.bg

Волейболистите от мъжкия отбор на Левски, които се класираха за четвъртфинал в европейския клубен турнир CEV Challenge Cup, ще се включват в церемонията по награждаването на третия международен турнир за момчета и момичета "А1 Звезди на бъдещето". Официалното закриване на турнира с връчването на шампионските купи и индивидуалните отличия е утре (23 декември) от 13:45 часа в спортна зала "Левски София". Според вече създадената традиция медали ще получат всички участници, тъй като мотото е, че всички са победители, а турнирът на българска земя ражда бъдещи големи волейболни съперничества, но и приятелства. 12 отбора от пет силни волейболни нации - България, Италия, Сърбия, Русия и Полша участват в надпреварата.

 

 След мачовете от втория състезателен ден и изиграни общо по 4 от 5 срещи на всеки отбор Левски води при момичетата, а Дяволи Роза - при момчетата. Левски записа победа с 3:0 над италианския Перуджа, след което отстъпи с 1:2 гейма от полския Стежица за първата си загуба в турнира при момичетата. ЦПВК записа две победи с по 2:1 гейма – над руския Нижни Новгород и над сръбския Цървена звезда. Нижни Новгород се справи чисто с Перуджа, а Цървена звезда се наложи над Стежица с 2:1.

 

 3rd ROUND - Girls

 

 

3rd ROUND - Boys

 

 След като Левски бе записал две победи – 3:0 над ЦПВК и 2:1 над Цървен звезда в първия ден, "сините" водят във временното класиране кръг преди края. На втора позиция е руският Нижни Новгород с една точка по-малко. Интересното е, че точно тези два отбора се срещат в директен сблъсък за шампионската купа при момичетата в последния кръг.

 

 Levski Crvena zvezda Boys

 

 Италианският Дяволи Роза посегна към шампионската купа при момчетата след победа с 3:0 гейма в директната битка за върха срещу домакините от Левски. До този момент двата отбора имаха по три чисти успеха. В първия мач от втория състезателен ден Дяволи Роза спечели с 3:0 и срещу Берое. Левски пък спечели с 3:0 срещу сръбския Цървена звезда, а в първия ден бе надвил българските Берое и Люлин. Люлин първо бе победен от руския Факел с 3:0, а след това също победи с 3:0 Цървена звезда за дебютния си успех на турнира. Руснаците записаха отличен втори ден, след като надвиха и Берое с 3:0. В последния ден момчетата на Левски и Факел ще излязат в пряк спор за второто място. Те са с еднакви показатели след 4 изиграни мача, като руският тим излезе временно на втората позиция с 8 точки по-добро точково съотношение.

 

 4th ROUND - Girls

 

4th ROUND - Boys

 Третото издание на международната надпревара за момчета и момичета до 16 г. завършва на 23 декември с последните пети мачове. Входът за зрители в зала Левски София е свободен. Отделно от възможността всички желаещи да гледат звездите на бъдещето в залата, всички мачове ще бъдат излъчвани на живо на официалния YouTube канал на ВК Левски София. Своевременна информация и снимки от турнира може да следите и на официалния профил в инстаграм – A1 Future Stars Cup.

 

 Турнирът "А1 Звезди на бъдещето" се провежда с подкрепата на Българската федерация по волейбол.

 

Beroe Fakel Boys

 

РЕЗУЛТАТИ – ДЕН 2
 

МОМЧЕТА
 

Левски - Цървена звезда 3:0
Люлин - Факел 0:3
Берое - Дяволи Роза 0:3

Левски - Дяволи Роза 0:3
Берое - Факел 0:3
Люлин" - Цървена звезда 3:0

МОМИЧЕТА

 Левски – Перуджа 3:0
ЦПВК - Нижни Новгород 2:1
Стежица - Цървена звезда 1:2

Левски - Стежица 1:2
ЦПВК - Цървена звезда 2:1
Перуджа - Нижни Новгород 0:3

 

 ПРОГРАМА, 23 декември

 

МОМЧЕТА

10:00 часа

Левски - Факел
Люлин - Берое
Дяволи Роза - Цървена звезда
 

МОМИЧЕТА
 

12:00 часа
Левски - Нижни Новгород
ЦПВК - Стежица