Сряда, 13 Септември 2023 11:15
Виктория Коева: Ние кипим и изгаряме много да играем
Снимка: bfv.bg / Startphoto.bg

Виктория Коева е на път да направи дебют за женския национален отбор на България. Състезателката на Марица е едно от шестте нови попълнения в представителния ни тим за квалификацията на Летните олимпийски игри в Париж 2024. Селекционерът на „лъвиците" Лоренцо Мичели повика състезателки, които това лято взеха участие в националния тим до 19 години.

 Предстоящата олимпийска квалификация в Токио (Япония) е между 16 и 24 септември. България ще играе срещу Белгия (16 септември от 04:00 ч.), Турция (17 септември от 7:00 ч.), Бразилия (19 септември от 10:00 ч.), Япония (20 септември в 13:25 ч.), Перу (22 септември в 7:00 ч.), Аржентина (23 септември в 7:00 ч.) и Пуерто Рико (24 септември в 4:00 ч.). Двубоите ще бъдат предавани по MAX Sport 2.

 

Ти си едно от младите попълнение в състава. Какво е усещането да бъдеш част от женския национален отбор на България?

Усещането е уникално. Все пак, това е някакъв плод на цялата наша работа, която вършим през годината. За нас това е уникална възможност да се доказваме. Много се радваме, че сме тук и ще се насладим максимално.

 

 Къде беше, когато получи тази повиквателна?

Бях в Пловдив. Започнахме подготовка с моя клуб Марица когато разбрах, че съм повикана. В един прекрасен ден, съвсем неочаквано получих имейл, видях повиквателнат и бях много изненадана.

 

 По-младите в отбора имахте ли възможност да разговаряте с треньора Лоренцо Мичели и той каза ли ви какво ще иска от вас в този турнир?

Мичели ни каза, че за нас това е пътят. Ние младите трябва да мислим да се доказваме и се надяваме в бъдеще да си намерим място в този отбор и да представяме България.

 

 Тази група от млади състезателки повече се притеснявате или имате повече желание да се доказвате?

Като цяло има и притеснение, има и вълнение. Ние кипим и изгаряме много да играем. Със сигурност вълнението надделява. Притеснението е до един момент, защото когато излезеш на игрището всичко изчезва.