Сряда, 13 Септември 2023 08:59
Радостина Маринова: На тази квалификация може да надградим каквото постигнахме
Снимка: bfv.bg / Startphoto.bg

Радостина Маринова остави много добро впечатление с представянето си на Европейското първенство за жени, където България завърши на седмо място. Сега от нея се очаква да е стълб в състава ни за квалификацията за Летните олимпийски игри в Париж 2024. Женският национален отбор ще играе срещу Белгия (16 септември от 04:00 ч.), Турция (17 септември от 7:00 ч.), Бразилия (19 септември от 10:00 ч.), Япония (20 септември в 13:25 ч.), Перу (22 септември в 7:00 ч.), Аржентина (23 септември в 7:00 ч.) и Пуерто Рико (24 септември в 4:00 ч.). Двубоите ще са в Япония и ще бъдат предавани по MAX Sport 2.


Маринова говори пред българските медии в последната и открита тренировка преди заминаването на отбора за Япония.

 

 

 Последно изпитание за вас след това дълго лято. Може ли да се каже, че олимпийската квалификация е едно мини Световно първенство?

Да, със сигурност ни очаква много тежък турнир. Опитваме се да се подготвим за това, защото няма да ни бъде лесно. Но смятам, че като завършек на лятото да дадем всичко от себе си и да представим достойно.

 

 Какви трябва да ни бъдат реалистичните очаквания срещу отбори, които по ранкинг са много по-добри от нас?

Тези три отбора (б.р. - Япония, Бразилия и Турция) са на световно ниво и срещу тях трябва да излезем, да играем освободено и да вземем каквото можем от тях. А с останалите отбори може да се борим и да спечелим някои от мачовете.

 

 България достигна до четвъртфинал на Европейското първенство. Какво трябва да вземе от онази емоция и да я пренесе сега към олимпийската квалификация?

Можем да вземем опита и самочуствието, което придобохме на това Европейско. Смятам, че се представихме добре и трябва от тук да градим нагоре. Сега на тази квалификация може да надградим каквото постигнахме до сега.

 

 Ти готова ли си да изиграеш още такива мачове като тези, които ни показа на Европейското? Или трябва и помощ?

Разбира се, че трябва помощ. Все пак е колективен спорт. Лично аз ще дам всичко, каквото мога, защото няма друг начин.

 

KBA 0406