Четвъртък, 20 Април 2023 16:17
Управителният съвет на БФ Волейбол одобри финансови помощи при подрастващите
Снимка: bfv.bg

Българска Федерация Волейбол (БФВ) ще окаже парична помощ на отбори в Детско-юношеското направление. Това бе едно от решенията на новия Управителен съвет при първото му заседание.

 Разгледано и одобрено бе предложение за финансово подпомагане на отборите, които ще участват във финалите на Държавните първенства при подрастващите.

 Членовете приеха и допълнително финансирани на отборите при подрастващите за турнира „Купа България" – момчета и момичета под 16 и под 18 години.

Дневният ред на първото заседание на новия УС в 17-членен състав включваше 8 точки.
По точка 1 бе приет Правилник за организация и работа на УС на БФ Волейбол. Актуализацията му е първа от 2003 година насам, но тя идва и след като по време на Общото събрание на централата (на 24 март) бяха направени промени в Устава, касаещи членовете на УС.

 

УС-2

 

"С промените в правилника ясно се регламентират отговорностите и задълженията на всеки от Управителния съвет. Всеки от членовете на УС има възможност да избере в коя от комисиите към БФВ да се включи, за да бъде максимално полезен, като на следващото ни заседание ще стане ясно разпределението", коментира след заседанието Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол.

По предложение на президента на БФВ Любомир Ганев УС избра Изпълнителен комитет в състав - Илия Динков, Петър Кънев, Давид Давидов и Ивайло Константинов, които съгласно Устава по право са и вицепрезиденти на сдружението. 

 

УС-4

 

 Бяха утвърдени няколко промени и предложения:

  •  във финансовия план към договора на БФВ с Министерство на младежта и спорта по направление 1 и програмата за олимпийска подготовка и развитие на спорта за високи постижения за 2023 г.;
  • на треньори и длъжности лица в националните отбори, които са включени във финансовия план към договора с ММС по програмата „Кадрово осигуряване на треньори в спортните клубове и федерации";
  • промени в Спортния календар за 2023 г., като бяха актуализирани нови дати и места за провеждане на състезанията на националните отбори;
  • приет бе Тримесечният съдържателен отчет по договора с ММС за 2023 г.;

 БФВ ще продължи свои партньорски договори, след като УС гласува единодушно със „За" подновяването им. Беше прието предложението за сключване на договори с фирмите, чрез които ще бъдат настанени участниците на Европейското първенство за мъже във Варна, както и с фирмата, която ще доставя самолетните билети, съгласно проведена обществена поръчка.

 

УС-3

 

 В точка „Разни" постъпиха три предложения от Национална волейболна лига – мъже, касаещи промени в Дисциплинарния правилник, отделяне на делегатите от Съдийската комисия и прехвърлянето им към Комисията НВЛ, както и подготвянето на правила за лицензирането на клубовете, които участват в Efbet Суперволей. 

 "Още преди това заседание ние успяхме да свършим доста работа, но нямаше как УС да  събере по-рано, тъй като изчаквахме вписването в Търговския регистър. Нашата цел беше с намаляването на броя на членовете на УС да имаме по-активни членове, а не такива, които да гласуват само, когато имаме заседания или постъпили предложения", добави още Ганев.

 

Снимки: БФВ/Start-photo.bg

 

УС-1