Четвъртък, 20 Април 2023 14:18
Симона Иванова: Бих дала всичко, за да съм в националния отбор
Снимка: bfv.bg

Симона Иванова е един от талантите, които попаднаха в разширения състав на националния отбор за жени под 17 години преди предстоящите европейски квалификации. Решителните двубои са от утре до неделя (21-23 април) в столичната зала "Христо Ботев".

 Съперници са ни Кипър, Словакия и Германия, а всичките двубои на тима ни са с начало 19 ч.

 Симона е дъщеря на легендата на мъжкия национален отбор Евгени Иванов-Пушката. Тя споделя, че повече от фамилията я задължава това да носи екипа на България.

 "Наистина има малко напрежение, когато носиш такова име и знаеш, че има големи очаквания към теб, но за мен е изключително голямо удоволствие да играя за българския национален отбор. Бих дала всичко, за да съм тук и просто да покажем всичко възможно, че България има бъдеще в този спорт"

 Националката играе на поста централен блокировач, какъвто заемаше и именитият ѝ баща. Симона говори пред медиите по време на откритата тренировка, като отговори на много въпроси за подкрепата и присъствието на своя родител, от когото е наследила любовта към волейбола.

 "Баща ми винаги е до мен и каквото и да го питам, винаги ми дава съвети. Всякакви малки неща, с които да си подобря играта. Понеже играем на един и същ пост, винаги ми дава съвети за блокадата, ако имам проблеми с атаката, винаги е до мен и се опитва да ми помага за всичко."

"В първия си клуб не играех като център, но след като започнах да играя на малко по-сериозно ниво, решиха да продължа пътя на баща ми и аз да съм центърът. Но не съжалявам, защото ми харесва този пост. Благодарна съм, защото баща ми може да ми помогне много така."

 "Аз обичам той да е до мен и като го видя в публиката, да видя, че ми се усмихва и е до мен, и ме подкрепя във всяка една ситуация – бъркам или не бъркам, правя точки... Той винаги е до мен и ми помага само с присъствието си."
„Като цяло аз съм му наследила характера, но с целия му хъс за игра и това, че се бори за да има всяка топка и да направи всяка топка, с цялото му желание и всичко, просто ме вдъхновява и аз искам да съм като него."