Понеделник, 20 Март 2023 11:10
България ще бъде домакин на Балканиадата за жени под 19 г.
Снимка: bfv.bg

Още едно престижно домакинство бе поверено в ръцете на Българска федерация волейбол (БФВ) през 2023 година. У нас тази година ще се  проведе и Балканиадата за жени под 19 години. Първенството е насрочено от 10 до 14 юли.

 Решението беше взето в Истанбул по време на генералната асамблея на Балканската волейболна асоциация, на която Любомир Ганев беше избран за президент. По време на заседанието бяха разпределени и шампионатите в отделните възрастови групи, като именно една от страните, които бяха посочени, бе нашата.  

Българските волейболистки, които са водени от треньора Борислав Крачанов, ще могат да се радват на подкрепата на родните фенове срещу отборите на Косово и Черна гора. Трите тима се паднаха в поток А. В група В са Сърбия, Турция и Румъния.

 

KBON1323

 

Асамблеята избра Сърбия, Албания и Босна и Херцеговина за домакини на .останалите балкански шампионата.

Момичетата под 17 години ще играят в Сърбия между 1 и 5 юли. Там отново сме в група А заедно с домакините, Румъния и Молдова. В група В са Турция, Северна Македония и Черна гора.

Албания ще приеме Балканиадата за мъже под 17 години от 5 до 9 юли. Този път България ще е в група В с Румъния и Черна гора. А в група А са Албания, Турция, Сърбия и Северна Македония.

Също на албанска земя ще е турнирът за мъже под 19 години между 11 и 15 юли. Нашите са пак в група В с Турция, Косово и Босна и Херцеговина. В другата са Албания, Молдова, Румъния и Сърбия.

Последната Балканиада ще е в Босна и Херцеговина - за жени под 21 години между 2 и 6 август. В нея България няма да участва.

 

KBON8389

 

На онлайн срещи членовете на Балканската асоциация ще обсъдят допълнително за турнири по плажен волейбол.

Освен Балканиадата за жени под 19 години, страната ни ще приеме още едно важно събитие под шапката на Балканската волейболна асоциация. Заради избора на Любо Ганев като президент на централата, следващата Генерална асамблея трябва да се проведе у нас. Форумът ще бъде през 2024 г., като допълнително ще бъде посочена дата.