Четвъртък, 16 Март 2023 08:30
CEV избра София за домакин на международна треньорска конференция
Снимка: bvf.bg

Европейската конфедерация по волейбол (CEV) оказа за пореден път огромна чест на България. Централата избра София за домакин на едно от големите международни треньорски събития - CEV Coaches Convention.

 

  Четвъртото издание на CEV Треньорската конвенция ще се проведе в столицата ни през месец септември тази година. Конференцията ще се състои в спортна зала „Левски София" (Garitage Park).

 

 Събитието CEV Coaches Convention е едно най-вдъхновяващите и полезни за треньори и учители по физическо възпитание в цял свят. То дава отговор на важни въпроси като "Защо тренирам волейбол?" и "Защо обичам играта?".

 

 Предишните му три издания предизвикаха огромен интерес. Всяко от тях събра над 150 специалисти в областта. Четвъртото издание ще бъде и по-специално, тъй като минава под знака на 50-годишния юбилей на CEV, който се отбелязва тази година.

 

 Международният семинар CEV Coaches Convention е по идея на Европейската комисия за треньори и на отдела за Техническо развитие на CEV, които работят в тясно сътрудничество с регионалните волейболни федерации. Първото издание бе през юни 2019 г., а последните две се проведоха в Крайнска Гора (Словения) и Скопие (Република Македония).

 

"Щастливи сме, че Европейската конфедерация избра България за следващ домакин на CEV Coaches Convention. С организирането на това събитие правим поредна стъпка в нашата програма за подпомагане и развитие на българските треньори, работещи с подрастващите. Освен трупане на практически познания, форумът ще осигури на нашите специалисти възможност за създаване на контакти и обмяна на опит, с колеги от цял свят", коментира президентът на Българска федерация по волейбол (БФВ) Любо Ганев.

 

 Програмата на семинара в София ще включва различни панели с именити лектори и теми, свързани с мисията на треньорите по волейбол, предизвикателства и решения в професията, обмяна на опит и дискусии по свързани въпроси.

 

 Сесиите ще бъдат както теоретични, така и практически.

 

 "Участието на наши треньори на миналогодишния CEV Coaches Convention в Скопие беше изключително полезно. Опитахме да предадем натрупаните познания на колеги в цялата страна, като организирахме последващи семинари във всеки волейболен регион. Интересът към тях и високата посещаемост допълнително ни мотивираха да подадем кандидатурата на България за следващ домакин на това събитие. Ще направим нужното, под различна форма, да осигурим достъп на максимален брой наши специалисти в него", допълва и Николай Иванов, член на Треньорската комисия към БФВ и на Комисията за Детско-юношески волейбол.

 

 Треньорската конвенция на CEV е част от друга програма на европейската конфедерация – School Volleyball, съфинансирана от Европейската комисия. Българската федерация по волейбол е партньор по тази програма и провежда мащабна кампания - "С волейбол на училище". Турнето стартира през месец май 2022 г. и благодарение на него хиляди деца у нас се докоснаха до любимата игра, срещнаха се с волейболни легенди, а училища получиха волейболни артикули.