Понеделник, 13 Март 2023 11:11
Интервю на Бригита Славова-Баджакова - кандидат за член на Управителния съвет на БФВ
Снимка: bfv.bg

Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде направен по време на Общото събрание, насрочено за 24 март. До всеки от 28-те кандидати бе изпратен набор от едни и същи въпроси. Всички отговори от кандидатите са получени по електронна поща. БФВ публикува получените отговори без каквато и да редакционна намеса (стилистична или граматична).

 

Какво Ви мотивира да се кандидатирате за член на Управителния съвет на БФ Волейбол?

 Като добър организатор, бих могла да съм полезна в управлението на БФ Волейбол. Най-много ме мотивира необходимостта от по-високи постижения в направление "Женски волейбол".

 

Ако трябва да дадете отговор на въпрос на делегатите, на хората от клубовете – защо е в полза на волейбола да изберат Вас за член на Управителния съвет, какъв би бил той?

 Занимавам се с волейбол във всичките му направление, но най-вече женския волейбол. Умея да намирам решение на всеки възникнал проблем или спор, което е много важно, особено при работа с деца. Поддържам добра комуникация с другите волейболни клубове.

 

 Кои са най-силните Ви качества?

Отстоявам своите позиции, но винаги търся мнението и съдействието на колегите и волейболните специалисти.

 

 Ще успеете ли да отделяте достатъчно време спрямо другите Ви важни ангажименти, за да се реализира успешно проектът за много по-активен и по-оперативенУправителен съвет, в който всеки член да бъде отдаден напълно и да допринася максимално с експертиза, контакти или възможности за развитието на българския волейбол?

Ще се постарая да бъда винаги на разположение и отдадена при необходимост, стига това да е в моите възможности.

 

 Каква е Вашата лична мисия във волейбола?

Моята лична мисия във волейбола е да не забравяме миналото му, да работим много в настоящето, за да имаме по-добро бъдеще.

 

 Кое е най-важното нещо, което и в момента правите в името на волейбола?

 Най-важното нещо, което правя в момента, е да популяризирам волейбола сред децата и да устоявам на конкуренцията на останалите спортове.

 

 Коя тема би била приоритетна за вас като член на Управителния съвет?

 За мен приоритет ще бъде женският волейбол да стане конкурентен на световния и европейски волейбол, като съумяваме да запазим състезателките си в България и да повишаваме техните умения.

 

 Какво е първото нещо, което бихте направили като член на Управителния съвет?

 Да привлека вниманието на останалите членове на Управителния съвет към детско-юношеския спорт.

 

 Какво очаквате да постигнете в краткосрочен план - една година, и съответно - в дългосрочен?

 В краткосрочен план бих се запознала първо с проблемите. В дългосрочен план - бих работила в посока увеличение на спортните специалисти по волейбол и повишаване на тяхната професионална квалификация.

 

 Следейки работата на БФ Волейбол, какво Ви харесва и какво мислите, че трябва да се подобри?

 В момента това, което ми харесва в БФ Волейбол, е че помага на женското направление финансово и организира повече лагери за националните гарнитури. Бих искала да се подобри съдийството, въпреки че тази колегия е самостоятелна.

 

 Кои аспекти на българския волейбол най-спешно трябва да се променят в положителна посока?

 Увеличение на броя отбори в женската лига и създаване на по-добра конкурентна среда. Подобряване на Трансферния правилник при подрастващите, така че да бъде издържан юридически и да не бъде подлаган на оспорване всяка година.

 

 Доколко модерният поглед и използването на технологиите за развитие са важни за Вас в съчетание с нужния управленски опит?

 Тъй като технологиите навлизат във всички сфери, би трябвало да ги налагаме и при нас.