Понеделник, 23 Януари 2023 00:11
Националките U17 със сребро от европейската квалификация в Турция
Снимка: cev.lu

Националният отбор на България за жени под 17 години завърши със сребърните отличия на европейската квалификация от зона BVA, която се проведе в Анкара (Турция).

Младите "лъвици", водени от Владислав Тодоров, загубиха от Турция с 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) във финалния спор на надпреварата. С това туркините спечелиха квалификацията и директна квота за Европейското първенство 2023.

Нашите момичета ще търсят място сред най-добрите на Стария континетт на втори кръг от европейските квалификации. Пресявките са през април, като групите и съперниците ще станят ясни на по- късен етап, след приключване на всички квалификации.

Родните представителки се бориха, но съперничките показаха, че са по-добри за момента, като не позволиха на нашите да вземат нито гейм.

Вяра Парапунова и Деница Ангелова бяха най-резултатни за България, като завършиха с еднакъв акти от 9 точки.

Статистика от мача можете да видите тук.

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.