Петък, 20 Януари 2023 22:59
Владислав Тодоров: Не загубихме концентрация докрай
Снимка: cev.lu

Националният отбор на България за жени под 17 години победи Румъния с 3:0, във втория си мач от група В на европейската квалификация в Турция и спечели групата си. На полуфиналите нашите момичета ще се изправят срещу състава на Гърция, който приключи на втора позиция в другата група. Двубоят е на 21 януари от 14:00 часа. В другия полуфинал ще се срещнат отборите на Турция и Румъния.

Селекционерът на тима ни Владислав Тодоров коментира за сайта на БФВ след успеха, че състезателките са изиграли мача с пълна концентрация.

„Момичетата играха с концентрация и не я загубиха докрай. Добрият сервис от наша страна намали възможностите на Румъния да покаже повече в атака. Селекцията на съперника е доста добра, разполагат с високи и атлетични момичета, но ние не им оставихме възможности. Не им позволихме да атакуват, като ги спряхме на блок и в задно поле. Продължаваме напред и излизаме да се борим за нова победа на полуфиналите.“

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.