Неделя, 16 Октомври 2022 13:36
Алекс Николов и Никол Данкинова - посланици на "С волейбол на училище"

Станаха главни герои във видео, показващо как с образование и спорт мечтаещите деца се превръщат в успешни млади хора

Александър Николов и Никол Данкинова влязоха в ролята на посланици на мащабния проект "С волейбол на училище" на Българската федерация по волейбол.

Двамата са доказателства, че волейболът и образованието могат да вървят успешно ръка за ръка.

Алекс и Никол са лица на инициативата, която търси възможности за запалване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния отборен спорт у нас.

 

thumbnail SchoolVolley Ambassadors - 02

 

 

Докато вълнуващото събитие за българските ученици "С волейбол на училище" е на турне из страната, Алекс Николов и Никол Данкинова помагат за популяризирането му като отлични примери, че образованието и спортът не само, че не са отделни посоки в живота, но са успешна комбинация в развитието и израстването на децата.

 

SchoolVolley Ambassadors - 05

 

Алекс и Никол са главни герои в специално видео, показващо как мечтаещите, забавляващи се и играещи волейбол в училище деца се превръщат в успешни млади хора, носещи гордо и националния екип на България. А трансформацията от съчетаването на образование и волейбол води до приятна изненада и истинска радост за родителите.

 

thumbnail SchoolVolley Ambassadors - 01

 

Николов и Данкинова заснеха и специална фотосесия в столичното 81-о училище, чрез която посланията на проекта "С волейбол на училище" да достигнат лесно до настоящите ученици - бъдещи успешни млади хора на България.

Вперил поглед към върховете на световния волейбол, Александър Николов цени изключително и образованието. След впечатляваща година в университета "Лонг Бийч" Алекс влезе в историята като първият първокурсник, избран за №1 в колежанското първенство на САЩ. През това лято заслужи още по-голямо признание - трансфер в шампиона на Италия "Лубе".

 

thumbnail SchoolVolley Ambassadors - 03

 

Благодарение на волейбола, младата българска националка Никол Данкинова имаше възможност да избира от редица доказани световни университети и учи в един от най-престижните - Принстън, в САЩ. Убедена е, че комбинацията от спорт и обучение е най-добрият начин да постигнеш целите си.

Мащабната инициатива на Българската федерация по волейбол - "С волейбол на училище", вече се радва на изключителен интерес в редица български градове. Проектът стартира в София в партньорство със Столична община, Регионално управление на образованието София-град. От старта на учебната година започна и своеобразното турне из страната на проекта "С волейбол на училище", превърнал се в любима инициатива и истинско вдъхновение за децата. За волейболните клубове пък това е пътека за селекция и привличане на таланти с желание и подходящи физически данни.

 

thumbnail SchoolVolley Ambassadors - 06

 

 

Инициативата популяризира и развива волейбола сред подрастващите. Волейболната игра е представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове. Провеждат се открити уроци по волейбол с цел повишаване интереса към играта и откриване сред малките таланти в училище на бъдещите големи звезди на българския спорт.

Волейболните специалисти запознават учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите.

 

thumbnail SchoolVolley Ambassadors - 07

Българската федерация по волейбол е част и от програмата на Европейската конфедерация по волейбол - School Volleyball. Училищата, които си партнират с БФВ и волейболните клубове за популяризиране и развитие на волейбола, ще получат волейболни топки и ленти за волейболни мрежи, с които играта на учениците да стане още по-голямо удоволствие.

Очаквайте ни и във вашето училище!