Четвъртък, 13 Октомври 2022 14:25
Весела Лечева отличи шампиони и медалисти от световни и европейски първенства за юноши и девойки
Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетни плакети на ММС на шампиони и медалисти от световни и европейски първенства за юноши и девойки по волейбол, бокс и спортно катерене.

       „Щастлива съм, че отново мога да наградя млади състезатели, които са бъдещето на българския спорт. Поздравявам и волейболистите, които показват с играта си, че са готови отново да върнат позициите, които имахме при мъжете. Изключително важна е и работата на треньорите и се радвам, че днес мога да наградя и тях“, каза министър Весела Лечева.

       Националният ни отбор по волейбол до 20 г. и треньорът Мартин Стоев бяха отличени с почетни плакети на Министерството на младежта и спорта за спечеления бронзов медал на Европейското първенство до 20 г. в Италия.

 

thumbnail KBON7630

      

Весела Лечева награди с плакети също Викторио Илиев - сребърен медалист в категория до 57 кг от Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Монтесилвано, Италия, Силян Попов, спечелил бронзов медал в категория до 46 кг, боксьорът Ангел Димитров - бронзов медалист в категория до 48 кг. Плакет получи и Алейна Мехмед, която също се окичи с бронза в категория до 80 кг на първенството на Стария континент в Италия. С почетни плакети бяха наградени и треньорите Борислав Георгиев, Роман Цветков и Петър Илиев.

 

thumbnail KBON7642

    

Александра Тоткова беше отличена за извоювания златен медал на Световното първенство по спортно катерене за девойки в Далас, САЩ, Боян Киров – за титлата при юношите (14-15 г.) на Европейското първенство по спортно катерене в Грац, Австрия, а Николай Русев получи плакет за сребърния медал от същото състезание. Слав Киров беше отличен за второто място при юношите (16-17 г.) на Европейското първенство по спортно катерене в Аугсбург, Германия.

 

thumbnail KBON7617

 

       Министър Лечева награди и треньорите по спортно катерене Ивайло Радков, Станимир Желязков, Георги Пенев и Васил Киров.

       Заместник-председателят на Българската федерация по катерене и алпинизъм Николай Петков благодари на министър Лечева за проявеното внимание и подкрепата и изрази надежда, че спортът ще влезе в програмата на училищата. На церемонията присъства и председателят на федерацията по бокс Красимир Инински.