Петък, 01 Юли 2022 23:37
Нася Димитрова: Благодаря ви за подкрепата, страхотни сте! Вярвам, че ще запазим мястото си в Лигата на нациите
Снимки: БФВ/startphoto.bg
Мирослава Паскова: Щастлива съм, че феновете са с нас, хубави неща ще започнат да се случват
 
"Искам да кажа на всички хора, че са страхотни - благодаря им за подкрепата.  Усещахме енергията им от трибуните. Дори в критични моменти те стоят зад нас и ни помагат. Смятам, че отбор се гради по този начин - с подкрепа. Когато хората са зад нас. Благодарим им още веднъж. Надявам се в събота и неделя да дойдат още повече хора, защото много разчитаме на тях." Това заяви Нася Димитрова след мача с Бразилия в "Арена Армеец". След успеха над Доминиканската република в първата среща българките допуснаха поражение от финалистките в последните две издания на Волейболната лига на нациите и сребърни медалистки от Олимпийските игри в Токио. В събота на България предстои битка с европейския шампион Италия, а в неделя - срещу друг от отборите претенденти - Полша.
 
ggm9yaixa2hbrgztlybn 1
 
"Всеки мач от Волейболната лига на нациите дава възможност за всяка от нас да израства все повече и повече. На отбора му трябва повече опит, увереност и по-голяма сработка между състезателките. Със сигурност ни очакват два тежки мача срещу Италия и Полша. Ако ние не дадем максимума от себе си, няма как да постигнем желания резултат. Вярвам, че срещу Полша имаме нашите шансове. В техния отбор има и доста опитни състезатели като Волош, която прави играта им. Но ако ние се възползваме от техните слаби места и грешки, напълно възможно е да победим", добави Нася, която бе най-резултатна за България в двубоя срещу Бразилия.
 
"Вярвам, че ще запазим мястото си във Волейболната лига на нациите. Надявам се и другите момичета да вярват, защото отборният дух е най-важен. И силно се надявам да постигнем целта си", добави Димитрова.
 
"Безкрайно съм щастлива, че българските фенове са в залата с нас. Независимо от това, че за момента не се справяме по най-добрия начин. Надявам се да продължат да ни подкрепят и вярвам, че много хубави неща ще започнат да се случват", коментира Мирослава Паскова.
 
jqti0szjsyr0rx1u3quq
 
"Мачовете срещу всички тези отбори, срещу които се изправяме, са страхотна възможност. Може да спечелиш много опит от тях, от трудните ситуации. И вярвам, че за повечето млади момичета тези мачове са основа за добро бъдеще", добави Паскова.

 

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук:

 за VNL жени:                                      https://bit.ly/3lksq7P