Събота, 25 Юни 2022 00:10
Аспарух Аспарухов: Благодаря на хората, че вярват в младия ни отбор
Снимки: БФВ/startphoto.bg

Мартин Атанасов: Трябва да играем с по-малко грешки

Аспарух Аспарухов изказа специални благодарности на страхотната българска публика, която отново подкрепяше младия български отбор докрай и във втория ни мач от Волейболната лига на нациите в София. 21-годишният национал се включи много добре в мача с Австралия, загубен драматично с 2:3. Заяви, че най-много съжалява, че отборът не е зарадвал феновете, но им благодари за вярата. А за публика и отбор си пожела победи срещу най-силните в близко бъдеще.

"Благодаря на всички хора, които вярват в нашия млад отбор и ни подкрепят. Бих им казал да продължат да вярват, защото отборът наистина има голямо сърце. Стараем се да го показваме всеки ден в залата на тренировки и мачове. И се надявам в близко бъдеще това да се превърне в резултати, защото отборът наистина има характер. Всички ни е яд, най-вече заради фантастичната ни публика. Когато играеш с толкова млад отбор, наистина се усеща подкрепата им. Благодаря им, че ни подкрепят. Съжалявам, че не успяхме да победим в този доста тежък мач. Но всеки един дава всичко от себе си и се надявам в близко бъдеще това да даде резултати", заяви Аспарухов.

"Мачът беше доста тежък, играеш срещу пряк конкурент. От друга страна знаеш, че ако ги натиснеш, те ще се пречупят. Но те успяха да играят доста добре - доколко ние им позволихме, доколко те се разиграха, но стигнаха до крайния успех", добави той.

nfl5a7laeoi33f1qv9bm.jpg

В събота България се изправя срещу САЩ, а в неделя - срещу Бразилия. И двата мача в "Арена Армеец" са от 20 часа.

"САЩ и Бразилия са от топ 5 отборите в света в каквато и формация да са. Въпреки това - ние излизаме концентрирани максимално и ще дадем всичко от себе си да спечелим тези мачове и да зарадваме нашите фенове и себе си, защото имаме нужда от победи срещу големи отбори", заяви Аспарух Аспарухов.

"Австралийците играха много добре, поздравления за тях. Хвърлиха се, нямаха какво да губят. Играха отлично в защита и на блокада. От другата страна - на нас не ни се получиха нещата, както искахме преди мача. Бъркахме повече спрямо първия мач и във важните моменти не успяхме да си направим ситуациите. Рискувахме в атака, рискувахме на сервис, а австралийците са добър отбор на блок и играят хубаво на добро посрещане. Опитахме се да извадим тяхното посрещане и да играем на висока топка, но в крайна сметка може би не се получиха нещата, които искахме. Трябва да играем с по-малко грешки, това е основното", заяви Мартин Атанасов. Той бе трети най-резултатен в българския отбор с 14 точки след Светослав Гоцев и Александър Николов, завършили с по 17.

Martin-Atanasov

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук: