Сряда, 15 Юни 2022 13:21
Лоренцо Мичели: Трябва да се изкачим на следващото стъпало
Снимка: fivb.com

Лоренцо Мичели, треньорът на женския национален отбор, даде интервю за официалния сайт на БФ Волейбол веднага след загубата с 0:3 от САЩ в Лигата на нациите. Наставникът изказа задоволство от играта на момичетата, които водиха и в трите гейма срещу големия фаворит, въпреки че загубиха.

- Сеньор Мичели, националният отбор изигра първия си мач от турнира за Лигата на нациите във Филипините. Загубихме с 0:3 от САЩ. Какъв е коментарът ви?

- Имаше голяма дупка в играта на момичетата. Представянето им беше на 70 процента. Мачът ще ни помогне много да се развиваме в бъдеще, но видях много повече позитивни неща., отколкото негативни. Те се раздадоха, показаха нещата, които работим в тренировки и затова не мога да им кажа нищо. Все пак играхме срещу олимпийския шампион. Има голяма разлика между нашите млади момичета и техните звезди.

- България водеше и в трите гейма срещу олимпийския шампион. Защо не успя да задържи аванса в нито един?

- Защото се нуждаем да се изкачим на следващото стъпало. Трябва да имаме самочувствие. Трябва да пренасяме наученото в тренировките на мачовете. Сега сме в серия от непрекъснати двубои и няма време да се тренира само. Овен това срещу САЩ е мач, в който няма напрежение. По-лесно е да се играе. Виждам позитивно бъдещото развитие на отбора ни.

- Какво очаквате от двубоя срещу следващия съперник Япония?

- Този тим изповядва напълно различна философия на волейбол. Тяхната скорост е различна, също и комбинациите им. Не е лесно да се подготвим да един ден. Съвсем друг ще е двубоят. Ще се постараем да дадем отново най-доброто от себе си.

Цялото интервю можете да видите на официалната фейсбук страница на БФ Волейбол тук: https://www.facebook.com/bfvolley/videos/1051767572114666

 

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук:

  за VNL мъже:         https://bit.ly/3Mk8QER

 за VNL жени:         https://bit.ly/3lksq7P